huid

Wees weer trots op je huid!

Veel vrouwen dromen van een perfecte huid: een huid zonder oneffenheden. Helaas is bijna niemand hiermee gezegend. Pigmentvlekken, fibromen en rode vaatjes in je gezicht kunnen als erg storend ervaren worden. Ervaar jij een gevoel van schaamte, angst of een beperking door jouw huidaandoening?

Couperose

Stoor jij je aan de opvallende, rode vaatjes in je gezicht? Huidtherapeut Ineke Sommer geeft aan: ‘Bij couperose zijn je bloedvaatjes wijder geworden. De consequentie is dat je wangen, neus, kin of je voorhoofd continu een rode verkleuring hebben. Als je een huid hebt met couperose, dan verdient deze extra zorg en aandacht. Wij behandelen verschillende vaatafwijkingen met onze speciale laserbehandeling.’

Pigmentvlekken

Je kent ze wel: pigmentvlekken. ‘Deze onregelmatige, bruine vlekken komen veel voor op de rug van je handen en je gezicht. Ze zijn vaak het gevolg van overmatige blootstelling aan de zon, hormoonschommelingen, verwondingen aan je huid, allergische reacties en infecties. Daarnaast kunnen ze ook ontstaan door bepaald medicijngebruik. Je kunt ze camoufleren met make-up, maar daarmee bestrijd je alleen de symptomen. Lasers zijn ook geschikt om pigmentvlekken te behandelen’, aldus de huidtherapeut.

Fibromen

Ineke Sommer: ‘Steelwratjes, ook wel fibromen, zijn goedaardige uitstulpingen van je huid. Vaak zitten ze op of hangen ze aan een ‘steeltje’. Het is niet helemaal duidelijk hoe ze ontstaan, al lijkt er wel een relatie te bestaan met overgewicht en hormonen. Steelwratjes kunnen geen kwaad, maar zijn wel ontsierend en geven klachten als er kleding langs schuurt. Een laserbehandeling kan uitkomst bieden.’

De laserbehandeling is veilig en wordt uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten

Lasertherapie

Middels de laser is het mogelijk om op een effectieve manier een gladde, soepele huid te krijgen. Schrikt het idee van een laser je een beetje af? Niet nodig: de laserbehandeling is veilig en wordt uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten. De laser brandt kleine gaatjes in je huid, met als gevolg dat het huidoppervlak afschilfert. Je huidstructuur verbetert hierdoor. Doordat de laser zo gecontroleerd en precies wordt ingezet, kunnen specifieke oppervlakten op de huid aangepakt worden. Sommer Huidtherapie in Lelystad heeft zich gespecialiseerd in lasertherapie.

Toepassingen

Lasertherapie kan worden ingezet bij de behandeling van:

  • couperose
  • wijnvlekken
  • pigment- en ouderdomsvlekken
  • (steel)wratten
  • fibromen
  • littekens
  • striae
  • huidverjonging
  • definitief ontharen

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat voor behandeling bij jouw huid past? Neem dan een kijkje op de website! Ook goed om te weten: huidtherapeuten zijn direct toegankelijk, maar om voor een vergoeding van je zorgverzekering in aanmerking te komen, is een verwijzing van je huisarts of dermatoloog nodig.

Datum: 14 maart 2019