huid

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Het is maart en dus eindelijk lente! Na die regenachtige winterdagen is je huid toe aan goede oppepper. Een heerlijke gezichtsbehandeling is dan bij de uitstek een goede oplossing. Maar elke huid is anders en heeft dus ook iets anders nodig: weet jij wat jouw huid nodig heeft?

De acnehuid

Bij acne denken we al snel aan pubers met pukkels, maar vergis je niet. Acne komt ook nog geregeld voor bij volwassenen. Je hebt dan last van mee-eters, puistjes, rode bultjes of onderhuidse ontstekingen. Acne heeft te maken met de hoeveelheid talg in je huid. Wanneer je huid te veel talg aanmaakt, ontstaan er onzuiverheden op je huid. Met een acnehuid is het ontzettend belangrijk dat je deze niet zelf te lijf gaat. Wanneer je dit wel doet, ontstaat er een kans dat er vervelende littekens achterblijven. Dat is zonde en bovendien onnodig. Met een goede acnebehandeling ben je namelijk zó van je problemen af.

Gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt, heb je waarschijnlijk last van rode vlekken, uitslag of een trekkerig gevoel. Het kan zelfs een beetje lijken op een allergische reactie. Dit komt doordat een gevoelige huid niet meer in staat is om je huid te beschermen tegen invloeden, zoals vuil, van buitenaf. Het natuurlijke afweermechanisme is dus eigenlijk verstoord. Wanneer er dan vieze bestandsdelen op je huid af komen, probeert je huid er alles aan te doen om deze tegen te houden, om de schade zoveel mogelijk te beperken. Het gevolg is een ruwe, harde en geïrriteerde huid. Een gevoelige huid heeft daarom een intensieve behandeling nodig waarbij het immuunsysteem van je huid opnieuw gestimuleerd wordt.

De gecombineerde huid

Het woord zegt het eigenlijk al, een gecombineerde huid is een huid die iets weg heeft van allerlei verschillende soorten huidtypes. Meestal heb je een vette, maar ook droge huid. Het is belangrijk om een gecombineerde huid ook te behandelen als twee verschillende types. Je hebt namelijk aan de ene kant een behandeling nodig die de vette zones aanpakt, maar aan de andere kant heb je ook een behandeling nodig die de droge zones op je huid kan hydrateren. Tot slot kan een peeling helpen om de algehele huidstructuur te verfijnen.

De normale huid

Laat je niet in de maling nemen door de naam, ook een normale huid moet namelijk goed verzorgd worden. Een normale huid is rustig, zonder rode plekken, onzuiverheden of droge zones. Toch kan een normale huid wel erg variëren. Juist daarom is een normale huid moeilijk te behandelen, als je niet weet wat je precies nodig hebt.

Elke huid is anders en heeft dus ook iets anders nodig

Huidanalyse met SkinScout

Verschillende huidtypes klinkt misschien heel makkelijk, maar zelfs met bovenstaand overzicht kan het lastig zijn om te bepalen wat voor huid jij nou precies hebt. Farm de Beauty gebruikt daarom een handig hulpmiddel om jouw huidtype te bepalen. Het huidanalyse-apparaat SkinScout kijkt naar vier verschillende huidwaardes: talg, vocht, roodheid en pigment.

Vier waardes

Bij talg wordt er gekeken wat voor huidtype je hebt, zo kun je bijvoorbeeld een droge of gemengde huid hebben. Vocht staat voor het vochtgehalte van je huid. Te weinig vocht kan vervelende huidgevolgen als gevolg hebben. Roodheid kan ontstaan door vaatverwijding. Tot slot wordt er bij pigment gekeken hoeveel natuurlijke zonbescherming jouw heeft. Zo kan het zijn dat je huid een hulp nodig heeft om je te beschermen tegen UV-straling.

Advies op maat bij Farm de Beauty

Door de huidanalyse van SkinScout kan Farm de Beauty jou voorzien van advies op maat. Na de analyse weten we wat jouw huid nodig heeft en kunnen we je de juiste behandeling aanraden. Daarnaast kunnen we je ook helpen bij allerlei andere huidproblemen. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Datum: 25 maart 2020