huidverzorgingsproducten

Welke producten passen bij jouw huid? Doe de test!

Er zijn talloze verschillende producten verkrijgbaar van een groot aantal verschillende merken. Wanneer je even naar de drogist gaat om bijvoorbeeld een nieuwe crème of cleanser te kopen, heb je ontzettend veel keuze. Ieder etiket doet bovendien weer andere beloftes. Het ene product is geschikt voor de gevoelige huid, het andere product herstelt de huid een andere crème is weer voor voeding van de huid. Hoe weet je wat jouw huid nodig heeft en welke producten het meest geschikt zijn voor je huid?

Zoveel producten, zoveel keuze

Er zijn alleen heel veel producten waar je uit kunt kiezen. Niet ieder product is voor iedere huid geschikt. Smeer je bijvoorbeeld een vet huidproduct op een van nature al vette huid, kun je huidproblemen juist verergeren in plaats van behandelen. Het is daarom belangrijk om huidproducten te gebruiken passend bij jouw huidtype voor je dagelijkse routine.

De verschillende huidtypes

Welke huidtypes bestaan er allemaal? Het is moeilijk om echt iedere huid in een categorie te plaatsen, aangezien elke huid weer anders is. Twee mensen met allebei een relatief droge huid kunnen toch allebei een huid hebben met andere kenmerken. Toch zijn er grofweg een aantal huidtypes te onderscheiden:

  • Normale huid. Tja, welke huid is echt ‘normaal’? Op het gebied van huidverzorging verstaan we onder een normale huid in ieder geval een soepele en zachte huid, met voldoende hydratatie.
  • Droge huid. Dit is een meestal relatief dunne huid met zichtbare droogtelijntjes. De huid ziet er soms wat dof uit en je hebt vooral last van een trekkerig gevoel na bijvoorbeeld een douche.
  • Vette huid. Een kenmerk van dit huidtype is dat het er vaak glimmend uitziet en je huid relatief dik is. Ook heb je vaak last van mee-eters en puistjes. Daar staat dan weer tegenover dat rimpels minder snel voorkomen bij een vette huid.
  • Gevoelige huid. Kenmerkend voor een gevoelige huid is dat je er veel omkijken naar hebt. Je kunt last krijgen van jeukende plekjes, droogheid, schilfers, irritatie, puistjes en een trekkend gevoel, zeker wanneer je agressieve huidproducten gebruikt.
  • Rijpe huid. Dit huidtype komt vaker voor bij ouderen. De huid is dun, relatief droog en rimpels komen snel voor.
  • Gecombineerde huid. Je huid hoeft niet één type te zijn. Je wangen kunnen bijvoorbeeld anders zijn dan je voorhoofd. Het hangt af van de dikte, talgproductie en verzorging van je huid.

Niet ieder product is voor iedere huid geschikt

De Skin Discovery Appointment

Het is dus belangrijk om producten te gebruiken die bij jouw huid passen, zodat je jouw huid mooier kunt maken in plaats van dat je problemen verergert. Om kennis te maken met zowel je eigen huid als deze professionele producten, kun je een Skin Discovery Appointment maken. Dit is een behandeling in de salon die bestaat uit 6 stappen. Het begin, zoals het hoort bij zo’n behandeling, is een skincheck. Hierbij staat jouw huid centraal. Zaken als vetheid, dikte en vochtgehalte worden bekeken om de best passende producten uit te zoeken.

Thuis aan de slag met Cenzaa-producten

Bij Utrechtste Schoonheid maken we gebruik van de producten van Cenzaa. In de Skin Discovery-behandeling kun je met deze producten alvast kennismaken. In dit stappenplan komen verschillende reinigingen, een gezichtsmasker en dagverzorging voorbij. Ook krijg je uitleg over het Discovery Kit. Dit is een pakket met producten die je thuis kunt gebruiken. Door de Skin Discovery Appointment weet je precies bij welke producten jij het meeste baat kunt hebben. Zo hoef je niet langer te twijfelen: je kunt gerust je huid verzorgen en het maximale uit jezelf halen.

Datum: 07 juli 2022