huidveroudering

De feiten en fabels over huidveroudering!

We kunnen er niet omheen: wanneer de jaren verstrijken, krijgen we allemaal te maken met huidveroudering. Van die storende rimpels en fijne lijntjes tot bruine vlekjes en huidverslapping. Natuurlijk zit je er niet echt op te wachten. De wens om een jonge huid te behouden is dan ook al zo oud als de weg naar Rome. En even oud zijn alle fabeltjes en theorieën over middeltjes die de huid verjongen. Maar wat is nu waar? Hieronder staan de feiten en fabels op een rijtje!

80 procent van de huidveroudering wordt veroorzaakt door zon

Dit is een feit. Ondanks dat de nodige vitamine D uit uv-straling gezond is voor je lichaam, kan het schadelijk zijn voor je huid. Teveel uv-straling beschadigt de huid. Naast dat zonlicht voor rimpels kan zorgen, kunnen er ook andere huidverouderingsproblemen ontstaan. Zo zorgt een overmaat aan zonlicht voor een verminderde huidelasticiteit en kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Terwijl de zon in je jongere jaren onschuldig leek, zie je pas jaren later dat het schade aanbrengt. Smeer je huid daarom goed in met een beschermende zonnebrand, ook in de koudere maanden.

Het huidverouderingsproces is bij iedereen hetzelfde

Aangezien iedere huid weer anders is, is dit zeker een fabel. De vette en gemengde huidtypes hebben een lichte voordeel als het gaat om huidveroudering. De hoge talgproductie geeft je huid een natuurlijke bescherming. Bovendien heeft talg een hydraterende functie, waardoor er bijna nooit tekort is aan vocht. Bij een droge huid is vaker sprake van vroegtijdige huidveroudering. Dit huidtype heeft een zwakkere barrièrefunctie, waardoor het sneller vocht verliest. Geen huid en huidverouderingsproces zijn dus hetzelfde.

Door tomaten te eten, blijft je huid gladder

Het klinkt wellicht gek, maar het is een feit. In deze rode vrucht zit het nodige stofje, genaamd: ‘lycopeen’. Dit is een krachtige antioxidant dat onder andere je rimpels tegengaat, maar ook helpt het tegen verbranding door zon. In die zin heeft het een tweeledige werking, aangezien de zon een grote rol speelt bij huidveroudering. Maar logischerwijs heb je weinig zin om dagelijks blikjes tomatenpuree naar binnen te lepelen. Het eten van tomaten kan een goede verzorging en bescherming natuurlijk niet compenseren.

Het eten van tomaten kan een goede verzorging en bescherming natuurlijk niet compenseren

Aan rimpels valt niks te doen, alleen injectables helpen

Dit is een fabel. Gelukkig bestaan er meer oplossingen tegen rimpels. Rimpels en fijne lijntjes zijn zeker te verminderen door middel van een goede verzorging. Voeg bijvoorbeeld een hydraterend product toe aan je schoonheidsroutine. Op die manier houd je je vocht op peil. Ook door regelmatig te scrubben blijft je huid jonger, maar wees wel voorzichtig. Wanneer je te veel scrubt, beschadig je je huid. Daarnaast is het een aanrader om de huid af en toe goed te stimuleren, bijvoorbeeld met een passende huidbehandeling. Daarmee wordt de celvernieuwing en -aanmaak aangewakkerd, wat je huid fit en gezond houdt. Vraag daarover advies aan een specialist.

Professionele hulp

Ben jij op zoek naar een oplossing of advies voor je huidveroudering? Beauty Balance Apeldoorn helpt je graag verder! De specialisten zijn gespecialiseerd op gebied van anti-aging. Ze kunnen je adviseren over de nodige producten, maar ook helpen bij een grondige behandeling. De Age Control helpt bijvoorbeeld bij een gladde en strakke huid. Of misschien is een Focus-behandeling meer iets voor jou. Voor meer informatie, neem gerust contact op.

Datum: 15 april 2021