huidveroudering

Huidveroudering: dit kun je doen

Rimpels, lijntjes en een slappe huid: je ontkomt niet aan huidveroudering. Bij een gemiddelde volwassene duurt het celvernieuwingsproces ongeveer 28 tot 30 dagen. Dat betekent dat je huid zich iedere maand volledig vernieuwt. Maar naarmate je ouder wordt, vertraagt dit proces. Dan kan het wel 50 à 60 dagen duren voordat het celvernieuwingsproces is voltooid. Het resultaat? Een verouderde huid. Gelukkig is hier wat aan te doen..

Oorzaken van huidveroudering

Om huidveroudering aan te pakken, is het belangrijk om te weten hoe dit proces wordt veroorzaakt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vrije radicalen bijdragen aan (vroegtijdige) huidveroudering. Vrije radicalen zijn kleine deeltjes die vrijkomen bij de stofwisseling in ons lichaam. Om hun schadelijke effect te neutraliseren, maakt ons lichaam antioxidant-enzymen aan. Factoren zoals luchtvervuiling, UV-stralen, stress, roken en alcohol veroorzaken echter een explosieve groei van vrije radicalen, waardoor ze niet voldoende geneutraliseerd kunnen worden. Het teveel aan vrije radicalen kan gezonde cellen beschadigen en schade toebrengen aan de huid en bindweefsels, waardoor rimpels en andere tekenen van huidveroudering ontstaan.

Antioxidanten

Huidveroudering en de daarbij horende rimpels zijn niet te voorkomen. En dat is ook helemaal niet nodig. Ouder worden hoort gewoon bij het leven. Het is een volkomen natuurlijk proces dat zich vroeg of laat bij iedereen voltrekt. Maar je hebt zelf een grote impact op hoe snel en de manier waarop je huid veroudert. Met een aangepaste levensstijl en de juiste verzorginsproducten kom je bijvoorbeeld een heel eind. We kunnen ons lichaam helpen om zich te wapenen tegen het effect van vrije radicalen door te kiezen voor voeding en verzorgingsproducten die rijk zijn aan antioxidanten. Dit zijn combinaties van vitaminen en mineralen die – net als de enzymen in ons lichaam – de aanmaak van vrije radicalen tegenhouden en ze neutraliseren. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de vitamine C en E en carotenoïden een sterke antioxidatieve werking hebben. Andere antioxidanten zijn de mineralen selenium, chroom en zink en sommige polyfenolen. Dit kun je uit je voeding halen, maar je kunt ook kiezen voor een supplementencomplex. Denk bijvoorbeeld aan onze Haar Huid Nagel.

Ouder worden: je ontkomt er niet aan

Beginnende huidveroudering

Naast de juiste voeding en supplementen, kun je je verzorgingsproducten ook aanpassen zodra de eerste tekenen van huidveroudering zich voordoen. Meestal begint dit rond je dertigste in de zone rondom de ogen. Een goed begin is dan ook om te kiezen voor een milde reiniging, zoals onze ooglotion remover met komkommerextract en lavendel, of het 3-in-1 micellair water. Vitaliserende gezichtsverzorging verzacht de eerste lijntjes en verbetert de huidelasticiteit. Een mooie aanvulling is dan ook de Essential crème. Een hydraterende crème voor de normaal tot vette huid. Is je huid wat droger? Kies dan voor de Urgence crème.

Gevorderde huidveroudering

De rijpere huid is echter vooral gebaat bij een milde, natuurlijke verzorging met werkzame oliën en plantenextracten die de celvernieuwing stimuleren. Granaatappelpitolie is bijvoorbeeld rijk aan kalium, vitamine E, polyfenolen en essentiële vetzuren, heeft sterke antioxidatieve eigenschappen en een intens voedende werking. Hierdoor wordt de huid verstevigd en zullen rimpels verminderen. Granaatappelcrème met vitamine E is dan ook bij uitstek geschikt voor de rijpe huid.

De overgang

Gemiddeld komt een vrouw rond haar vijftigste in de overgang. Tijdens deze fase neemt ze afscheid van haar vruchtbare periode. Het gevolg hiervan zijn een aantal lichamelijke veranderingen, veroorzaakt door hormonen. Niet alleen stopt de menstruatie, maar het hele lichaam verandert. En dit heeft ook gevolgen voor de huid. In deze levensfase is het belangrijk om te kiezen voor verzorgingsproducten die de huid verstevigen, hydrateren en revitaliseren, zonder haar onnodig te prikkelen. Je huid is immers extra gevoelig als gevolg van de hormonale veranderingen. De Rode Pilaren Hormoonbalans biedt ook veel hulp bij al deze ongemakken. Door het dalende oestrogeengehalte verliest je huid aan collageen en elastine en wordt ze slapper. Tegelijkertijd vertragen de stofwisseling en regeneratie van je huid. Als gevolg hiervan wordt de huid droger en gevoeliger. Ze verliest aan elasticiteit en spankracht. De gezichtscontouren worden slapper en rimpels worden dieper. In dit geval bieden Viscollageen en Vitamine C Majeur de juiste ondersteuning.

De Rode Pilaren

Jong geleerd is oud gedaan. Het kan daarom geen kwaad om tijdig huidveroudering tegen te gaan. En ook als je huid al rimpels en lijntjes vertoond, kunnen onze producten je helpen. Meer weten? Loop eens langs bij Drogisterij De Rode Pilaren om je vrijblijvend te laten informeren. Ons kundige team staat voor je klaar!

Datum: 19 november 2022