huidveroudering

Kennismaken met je huidveroudering met een DNA-test

Hoe goed ken jij je huid? Natuurlijk weet je hoe die eruit ziet, maar misschien ben je er niet helemaal bewust van waar bepaalde klachten vandaan komen. Terwijl, als je dat wél weet, kun je de huid ook gerichter behandelen en dus verbeteren. Neem bijvoorbeeld huidveroudering. Er zijn verschillende soorten rimpels, fijne lijntjes of ouderdomsvlekken die een uiteenlopende oorsprong hebben. Je huidtype en huidconditie speelt daar een belangrijke rol bij. Maar hoe kom je erachter hoe je huid ervoor staat? Met andere woorden, hoe leer je je huid beter kennen? Bij Huidsalon Goes kan dat met een speciale DNA-test!

Ieder mens uniek

De winkelschappen liggen vol met allerlei crèmes, serums en andere smeersels die beloven de huid jonger te houden of te maken. Maar wat voor de een werkt, hoeft niet voor jou te werken. Dat komt omdat ieder mens uniek is, en de huid dus ook. Hoe zit dat? Dat heeft te maken met DNA.

DNA en huidveroudering

Simpel gezegd is je DNA een verzamelpakket van alle informatie die jou uniek maakt. Je DNA is de drager van jouw genen, en is dus altijd exclusief van jou. DNA-testen worden vaak gebruikt om je etnische achtergrond te ontdekken. Maar je DNA zegt ook veel over andere aspecten van jou. Zo liggen uiterlijke kenmerken zoals haarkleur, oogkleur of huidskleur vast in je DNA. Hetzelfde geldt voor informatie over de invloed die jouw genen uitoefenen op de mate waarin jouw huid zal verouderen. Denk bijvoorbeeld aan rimpels, plooien of pigmentvlekken.

Je huid beter leren kennen

Om erachter te komen hoe jouw huid in elkaar zit en wat het nodig heeft, zou je graag de diepte in willen gaan en je DNA nader bekijken. Dat kan aan de hand van een speciale DNA-test voor je huid. My Skincaud van Pascaud ontcijfert jouw unieke huidcode, die bestaat uit 720 varianten. Het analyseert vervolgens welke serums, producten en behandelingen je huid nodig heeft (en hoe vaak) om in topconditie te komen en blijven. Je huidtype en -conditie komt in beeld en je krijgt een beter idee van de kenmerken en behoeften van je huid. Skincaud maakt dus als het ware een blauwdruk van je huid.

Wanneer je goed weet hoe jouw huid zich gedraagt, kun je ook beter inschatten hoe je jouw huid het beste kunt verzorgen

Aangeboren huidtype

We hebben allemaal een aangeboren huidtype, zoals een droge, vette, gecombineerde, gevoelige of normale huid. Wanneer je goed weet hoe jouw huid zich gedraagt, kun je ook beter inschatten hoe je jouw huid het beste kunt verzorgen om huidveroudering te beperken. We ontkomen misschien niet aan natuurlijke huidveroudering, maar we kunnen er wel voor zorgen dat we onze huid zolang mogelijk gezond houden.

Werken aan huidveroudering

Je kunt de Skincaud-testkit heel makkelijk bestellen en vanuit het gemak van je eigen huis doen. De kit bestaat uit een dna-test die jouw huidkenmerken in beeld brengt en een Serum X. Deze serum is geschikt voor iedere huidsoort, heeft direct een liftend effect en geeft je een mooie gladde huid. De resultaten van huidanalysetest verschijnen vervolgens op je persoonlijke (en volledig anonieme) mobiele app. Je kunt de uitslag drie weken na de test bekijken. Vervolgens licht de huidspecialist jouw huidcode en dna-rapport vervolgens toe in een persoonlijk gesprek. Zodat jij en jouw huid weer beste vrienden kunnen worden!

Iets voor jou?

Heb je geen idee waar je huidproblemen vandaan komen en wil jij de aanleg van je huid beter begrijpen? Dan is een DNA-test misschien wel een mooie oplossing voor jou. Door erachter te komen op welke vlakken jouw huid kwetsbaar is, weet je precies waaraan gewerkt kan worden om je huid te verbeteren, en daar helpt de huidspecialist je graag bij! Neem gerust contact op met Huidsalon Goes voor meer informatie!

Datum: 16 maart 2022