huidveroudering

Huidveroudering… Het komt niet alleen met de jaren!

Oh nee… het zal toch niet waar zijn… is dat een nieuwe rimpel? De meeste mensen willen het liefst zo lang mogelijk een fit huidje houden. Maar de tijd staat helaas niet stil en dat ga je op een gegeven moment zien. Het is ook een goed iets natuurlijk en het hoort er nou eenmaal bij. Maar je kunt je huid wel beschermen, als je rekening houdt met de juiste factoren. Want huidveroudering komt niet alleen met de jaren.

Invloed van buitenaf

We doen het toch allemaal graag zodra het weer kan: lekker buiten met ons gezicht in de zon zitten. Vooral die eerste zonnestralen van het jaar voelen extra bijzonder… Je wordt er zelf zo blij van, maar je huid wordt er helaas minder gelukkig van. Uv-straling zorgt namelijk voor huidveroudering, omdat de zon je cellen beschadigt. Daarom is het gebruik van een gezichtscrème met een goede SPF van groot belang. Daarnaast kan ook luchtvervuiling je huid beïnvloeden, aangezien de vervuilende stoffen de huid kunnen binnendringen en die kunnen rimpels of ouderdomsvlekken veroorzaken.

Voed je huid

Ook de invloeden van binnenuit kunnen huidveroudering versterken of juist tegenhouden. Het is, net als voor je algemene gezondheid, ook voor je huid belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo is het binnenkrijgen van voldoende antioxidanten essentieel als je rimpelvorming zo lang mogelijk wilt uitstellen. Let er bijvoorbeeld op dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt. Niet alleen beschermt het je tegen schadelijke factoren van buitenaf, het remt ook nog de aanmaak van pigment en het stimuleert de productie van collageen, wat onze huid stevig en elastisch houdt.

De tijd staat niet stil… en dat kun je op den duur aan je huid gaan zien

Huidveroudering door roken

Misschien kun je deze wel raden, maar waarom komt het eigenlijk dat roken zo slecht is voor je huid? Een van de redenen is omdat dor roken de cellen beschadigen en het ook het collageen en elastine beschadigd. Hierdoor wordt de huid slapper en kunnen er rimpels ontstaan. Zeker rondom de ogen en de mond krijgen rokers vaak meer rimpels. Daarnaast kan de huid door roken ook een grauw kleur krijgen, doordat er door roken een verminderde bloedvoorziening is.

Rustig aan

Niet alleen roken, maar ook andere gewoontes hebben een effect op je huid. Zoals we weten is een gezonde levensstijl belangrijk: naast gezond eten, moeten we ook genoeg slapen en stress zo veel mogelijk mijden. Klinkt makkelijker gezegd dan gedaan… Maar het is wel heel belangrijk. Want als je door de stress ook nog minder slaapt, krijgt je lichaam minder de kans om zich te herstellen. Een tekort aan slaap zorgt ook voor meer corisol, wat de aanmaak van hyaluronzuur vermindert, waardoor de huid minder goed gehydrateerd blijft.

Over Utrechtse Schoonheid

Om je huid dus zo jong mogelijk te houden met de jaren, is goede zelfzorg dus onmisbaar. Toch is het in drukke of hectische periodes soms lastig om optimaal voor jezelf te blijven zorgen. Dat is nou eenmaal hoe het gaat. Daarom is het een goed idee om wanneer je wel tijd hebt, even wat extra tijd aan je huid te besteden. Bij Utrechtse Schoonheid kunnen we je daar op vele manieren mee helpen. Kies bijvoorbeeld eens voor Cenzaa Moments, want zo lang mogelijk er jong uitzien is wat we graag willen! Interesse? Neem dan gerust contact op.

Datum: 13 april 2022