regenererende-huidverzorging

Regenererende huidverzorging: dit moet je weten

Ouder worden we allemaal. Het is een cliché, afijn, maar als je foto’s van jezelf ziet, zie je het er toch ook echt wel aan af: die fijne lijntjes, rimpeltjes en kraaienpootjes. Bij regenererende huidverzorging ligt de focus niet op de ouder wordende huid veranderen, maar draait het om deze ondersteunen, zodat jij het proces van huidveroudering zo elegant mogelijk ingaat. Je leest er alles over in dit blog!

Wat is het?

Regenererende huidverzorging bevat ingrediënten die helpen de huid volume geven en het zelfherstellend vermogen van de huid een steuntje in de rug geven. Het doel is dat de huid zichzelf gaat regenereren. Producten worden dan ook gemaakt met een uitdrogende, minder veerkrachtige huid in gedachte. Oftewel: een ouder wordende huid. Deze herken je doordat je huid minder strak is, snel onzuiverheden bevat, droger wordt en (beginnende) signalen van rimpels vertoont. Dit uit zich vaak vanaf 40 jaar, omdat de natuurlijke stofwisseling van je huid dan vertraagt.

Regenererend of anti-aging?

Is regenererende huidverzorging dan hetzelfde als anti-aging? Nee, dat is dus niet zo. Waar anti-agingproducten erg gefocust zijn op het tegengaan van het verouderingsproces, helpen regenererende producten het verouderingsproces te ‘verzachten’ door de huid te stimuleren om zichzelf te blijven regenereren. Rimpels worden niet bestreden, maar de natuurlijke uitstraling van de huid wordt geaccentueerd. Het gaat niet om de huid verjongen, maar de huidige staat van je huid er beter uit laten zien. Een ouder wordende huid heeft bovendien extra bescherming nodig. Daarom zitten de producten vaak vol met hydraterende middelen.

Verantwoord en natuurlijk

Het gemiddelde huidverzorgingsschap bij je lokale drogist staat vol met smeerseltjes, met variërende labels en claims. Vaak is hier maar moeilijk aan af te zien wat nou eigenlijk goed is voor je. De ingrediëntenlijsten zijn lang, en je weet helemaal niet wat je op je huid smeert. Kan dat niet anders? Bij Dr. Hauschka vonden ze van wel. Daarom zijn de producten 100% biologisch en/of natuurlijk en vrij van synthetische stoffen, conserveringsmiddelen, minerale oliën, parabenen én siliconen. Hierdoor zijn deze producten veelal geschikt voor de gevoelige huid, die moeite heeft met het verdragen van andere huidverzorgingsproducten.

Zacht en zorgend

Jouw huid verdient het beste, en jij verdient het om mooi oud te worden. En daar kun je soms best een beetje hulp bij gebruiken. Bij De Rode Pilaren vinden we dit belangrijk. We helpen je graag om op een prachtige, natuurlijke manier oud te worden, zonder gekke middeltjes en productjes, maar met natuurlijke skincare die goed is voor de natuur én jouw huid. We helpen je graag! Kijk hier voor
meer informatie. 

Datum: 03 mei 2024