kraaienpootjes

Stralend lachen zonder kraaienpootjes!

Het is een cliché, maar daarom ook waar: lachen is gezond. Wanneer we lachen voelen we ons vrolijker, krijgen energie en het zogeheten gelukshormoon wordt aangemaakt. Een teken dat je al veel hebt gelachen in je leven, zijn kraaienpootjes. In die zin natuurlijk hartstikke mooi, maar mogelijk zit je niet te wachten op zo’n zichtbaar teken dat de jaren zijn verstreken. Met een goede huidverzorging blijft de huid lang fris en fit. Beauty Balance Apeldoorn helpt je daar graag bij.

Lachrimpels

Kraaienpootjes zijn te vinden naast je ogen. Deze rimpels komen vaak tevoorschijn als je lacht. Kraaienpootjes worden daarom ook niet voor niets lachrimpels genoemd. Wanneer we ouder worden, zijn kraaienpootjes de eerste zichtbare rimpels die we ontwikkelen. Dit komt doordat de huid rondom de ogen erg dun en kwetsbaar is, en de afname van de huidelasticiteit hier dan ook als eerst zichtbaar is. Een paar fijne lijntjes zijn natuurlijk niet direct een probleem, maar duidelijke rimpels kunnen als storend ervaren worden.

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Het afnemen van de elasticiteit in de huid komt door veroudering. Maar daarnaast spelen de gezichtsspiertjes ook een grote rol in het ontwikkelen van rimpeltjes. Als je lacht, trekken ogen samen. Hierdoor ontstaan plooien in een vorm van kraaienpootjes. Een derde factor die een grote invloed heeft op het ontwikkelen van rimpels, is zonlicht. De uv-straling in zonlicht beschadigt de huid, die vervolgens verschillende tekenen van huidveroudering gaat vertonen.

De juiste producten

Gelukkig is er een aantal dingen dat je kunt doen om de kwetsbare huid rondom je ogen te beschermen en verzorgen. Hierbij is het van belang om de juiste producten te gebruiken. Voeg bijvoorbeeld een hydraterend product toe aan je dagelijkse verzorging. Een goed gehydrateerde huid is een soepele en zachte huid. Verder is een oogverzorging met hyaluronzuur een aanrader. Deze werkstof heeft een verjongende werking en zorgt ervoor dat je lichaam vocht binnenkrijgt en houdt. Als laatste kun je een product met niacinamide toevoegen. Niacinamide is eigenlijk een moeilijk woord voor vitamine B3. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat je collageenproductie toeneemt en rimpels minder gemakkelijk kunnen vormen.

Met een goede huidverzorging blijft de huid lang fris en fit

Focus-behandeling

Wil jij je kraaienpootjes professioneel laten behandelen? Dat is mogelijk met een Focus-behandeling. Deze behandeling is een mooi alternatief voor een cosmetische ingreep. Hier wordt namelijk niet met naalden gewerkt, maar met een laser. Door middel van de laser wordt er doordringende energie op je gezicht gestraald. De warmte van de laser wakkert de productie van collageen en elastine aan. Zo komt de huidverjonging opgang en wordt de huid rondom je ogen gladder, steviger en strakker.

Voor wie?

Een Focus-behandeling is geschikt voor elk huidtype. Uiteraard kan het ingezet worden voor het verminderen van kraaienpootjes of andere huidverouderingsproblemen, maar daarnaast is het ook mogelijk om littekens te behandelen. Denk hierbij aan littekentjes veroorzaakt door acne of andere onzuiverheden. De behandeling kan namelijk zeer gericht worden ingezet op de plekjes waar het probleem zich bevindt.

Beauty Balance Apeldoorn

Ben jij nieuwsgierig geworden? Bij Beauty Balance Apeldoorn helpen we jou graag verder. Voor een professionele Focus-behandeling ben je hier aan het juiste adres, maar ook voor andere vragen omtrent huidverzorging of -verbetering kun je hier terecht. Om jou en je huid te leren kennen, plannen we eerst een intakegesprek met een huidanalyse in. Samen zorgen we ervoor dat je met een goed gevoel de salon uitloopt.

Datum: 04 maart 2021