Overgang

Tips: jouw huid in de overgang

Met de tijd verandert je huid. Je hormonen gaan tijdens de overgang even goed op de schop en helaas ondervindt je huid hier ook de effecten van. Met de jaren neemt de aanmaak van collageen en oestrogeen af, waardoor de huid er slapper en minder stralend uit kan gaan zien. Rimpels ogen vaak meer prominent en dieper dan voorheen. Hoe verandert jouw huid in de overgang en wat kun je daaraan doen?

Haargroei & Puistjes

Door je schommelende hormoonspiegel kan het voorkomen dat je ongewenste haargroei krijgt. Omdat de hormonen oestrogeen en testosteron niet in evenwicht zijn, krijgen androgenen de kans om de kop op te steken. Dit zijn ‘mannelijke hormonen’. Het haar dat hieruit voorkomt is vaak stugger en donkerder dan je misschien van je normale haargroei gewenst bent. Vrouwen zien deze nieuwe, nare haartjes het meest rond hun kin en bovenlip verschijnen.

De huid zelf

Je zult zien dat je huid gevoeliger is voor de effecten van uv-straling en sneller droog en geïrriteerd aan zal voelen. Je huid kan meer jeuken en schilferen. Wellicht kun je niet meer tegen producten die je vroeger juist heel fijn vond om te gebruiken. Daarom is het tijdens deze periode extra belangrijk om aandacht te besteden aan je huid. Het is essentieel je huid goed gevoed en gehydrateerd te houden tijdens de overgang.

Aan de slag!

Gelukkig zijn er een boel dingen die je thuis kunt doen om de huid aan te pakken. Pas je routine aan je ouder wordende huid aan. Ga daarom op zoek naar goede producten die je huid weer in balans brengen. Ga daarbij niet te heet douchen, dat werkt dan weer contraproductief omdat dit de huid uitdroogt. Zonnestralen zijn de grootste boosdoener als het gaat om huidveroudering, dus breng elke dag een (sterke) SPF op de huid aan, ook als het bewolkt is buiten.

Zo ga je effectief huidveroudering tegen!

Behandelingen

Jouw lichaam maakt veel door tijdens de overgang en vooral de huid is hier erg gevoelig voor, terwijl je andere organen zich relatief makkelijk aanpassen. Een behandeling bij Beauty & Skincare Spijkenisse kan de huid de boost geven die hij nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een LOOKX Skincare-behandeling waarin een huidanalyse, reinigingsritueel, epilatie, peeling en vele andere fijne behandelingen mogelijk zijn, afhankelijk van welk pakket je kiest. De behandeling wordt volledig aangepast aan jouw huidtype en -behoeften. Een andere optie is de IK Skin Perfection-behandeling. Deze omvat een intake, reinigingsritueel en vele andere, fijne mogelijkheden.

Skincare Spijkenisse

Bij Beauty & Skincare Spijkenisse specialiseer ik in huidverzorging. Ik stel jouw comfort voorop en ga voor huidverbetering op korte en lange termijn. Alle producten die gebruikt worden zijn vegan, dierproefvrij en van Nederlandse afkomst. Ik ben schoonheidsspecialiste en biedt behandelingen voor mensen met acne, een onzuivere of droge huid en andere huidproblemen of onzekerheden.

Datum: 15 maart 2022