huidveroudering

Tips tegen vroegtijdige huidveroudering!

Jezelf bekijken in de spiegel kan als confronterend ervaren worden. Je huid langzamerhand zien veranderen is nu eenmaal een onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces. Misschien vermijd je deze confrontatie het liefst, maar in feite is dat zonde. Hoe beter jij je huid kent, hoe beter je met huidverzorging kunt inspelen op de veranderingen. En als je daar op tijd mee begint, kun je zo lang mogelijk genieten van een fitte huid. Lees hier welke tips je daarbij kunnen helpen.

Vroegtijdige huidveroudering

Fijne lijntjes en rimpels kunnen eerder tevoorschijn komen dan je had verwacht. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De nummer één oorzaak van (vroegtijdige) huidveroudering is zonschade. Onbeschermde blootstelling aan uv-straling zorgt ervoor dat de huid sneller rimpels en pigmentvlekken gaat vormen, twee zaken die de huid optisch ouder doen lijken. Daarnaast kan een droge huid ook dwarszitten. Wanneer de huid erg droog is, vertoont deze droogtelijntjes en schilfertjes, waardoor de huid minder jeugdig oogt. Andere factoren die huidveroudering kunnen bevorderen, zijn stress, een ongezonde leefstijl en erfelijkheid. Wat kun je nu zelf doen om de huid te verzorgen en mooi te houden?

Tip 1: uv-bescherming

Huidveroudering is niet iets dat je volledig kunt uitbannen, het hoort nu eenmaal bij het leven. Maar door de huid goed te behandelen kun je veroudering wel aanzienlijk afremmen. De eerste stap die je kunt, of misschien wel móét zetten is het aanschaffen van een goede zonbescherming. Dit remt niet alleen de huidveroudering af, het beschermt de huid ook waardoor de kans op huidkanker sterk afneemt. Het dagelijks gebruiken van zonbescherming zou daarom een goede gewoonte moeten worden, ook in de herfst- en wintermaanden waarin je de zonkracht minder voelt (maar die er wel degelijk is!).

Vroegtijdige huidveroudering tegengaan?

Tip 2: voeding en levensstijl

De manier waarop je leeft heeft ook veel invloed op je huid. De huid is namelijk de spiegel van onze innerlijke gezondheid. Om rimpelvorming af te remmen is een gebalanceerd en gezond voedingspatroon raadzaam. Veel soorten groente en fruit zijn gevuld met antioxidanten. Deze stofjes houden de cellen in je huid gezond. Hierdoor kan je huid langer een gezonde en fitte uitstraling behouden. Probeer ook te minderen of te stoppen met gewoontes als roken. Het roken van een sigaret vernauwt de bloedvaatjes en vermindert daardoor de bloedtoevoer naar de huid. Dat betekent dat er minder zuurstof en essentiële voedingsstoffen naar de huidcellen getransporteerd kunnen worden.

Tip 3: gebruik producten met hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een huideigen stof die de huid stevig en vol maakt. De jonge huid maakt dit volop aan, maar dit vermindert naarmate we ouder worden. Daarom wordt het tegenwoordig wel geïnjecteerd in bijvoorbeeld lippen of wangen: de fillers. Maar de goede aspecten van hyaluronzuur ondervind je niet alleen door ze te injecteren. Deze stof wordt namelijk ook in veel serums of crèmes gebruikt om een liftend effect op de huid te sorteren. Het hyaluronzuur in de producten trekt vocht aan, waardoor de huid beter doorvoed raakt en er fris en gezond uitziet.

Tip 4: BDR-behandeling

De ‘Beauty Defect Repair’-behandeling (BDR) gaat verder dan alleen het verzorgen van de huid. De BDR is een methode om de huid daadwerkelijk te verbeteren. Neem bijvoorbeeld de ‘Cell Repair’, waarbij er werkstoffen in de huid worden gebracht die de huid energieker maken en beginnende lijntjes verminderen. De huid wordt als het ware wakker geschud en gestimuleerd. Omdat de behandeling intensief is, wordt het uitgevoerd door een deskundige huidspecialist.

Beauty Balance Apeldoorn

Bij Beauty Balance Apeldoorn helpen we jou graag verder met deze of een andere passende behandeling! Valerie, een gediplomeerde huidspecialist, staat voor je klaar. Om je probleem zo nauwkeurig mogelijkheid te behandelen, vindt er eerst een intakegesprek plaats. Op basis van dat gesprek bepaalt Valerie de aanpak en eventuele verzorgingsproducten. Wil jij je huidveroudering aanpakken of ben jij nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op.

Datum: 05 oktober 2020