huidveroudering

Tips & tricks tegen huidveroudering!

We kennen het allemaal: die vervelende kraaienpootjes wanneer je lacht of je rimpels die elke dag wat dieper lijken te worden. Huidveroudering is echter onvermijdelijk. Helaas kunnen we de oneffenheden niet in een vingerknip laten verdwijnen, maar dat is geen reden om de handdoek in de ring te gooien. Ook met een oudere huid kun jij stralend door het leven gaan! Er is alleen nét wat extra zorg en aandacht gewenst.

Zonbescherming

De zon, je kunt ernaar snakken na een lange, grauwe winter. Voor een gezond gestel heb je dan ook zonlicht, en de vitamine D die daarbij komt, nodig. Maar wist je dat negentig procent van de huidveroudering komt door de zon en uv-straling? Door je huid zo goed mogelijk te beschermen stabiliseer je de rimpelvorming en zet het minder hard door. Gebruik daarom elke dag SPF 50 zodat je huid goed beschermd is, ook op bewolkte dagen. Je hoeft de zon namelijk niet te zien of voelen om huidschade op te kunnen lopen. Vermijd met name direct zonlicht tussen twaalf en drie in de middag en, hoe verleidelijk het apparaat ook is, ga niet onder de zonnebank.

De juiste voeding en levensstijl

Ben jij niet vies van een sigaret? Of kun je maar moeilijk nee zeggen tegen al dat heerlijke fastfood? Heel begrijpelijk, maar een gezonde levensstijl is essentieel voor een goede conditie van de huid. Wissel je verkeerde eetgewoontes in voor voldoende fruit en groente. Kies hierbij het liefst voedingsmiddelen met veel water. Water helpt je lichaam namelijk bij het afvoeren van afvalstoffen en voedt de cellen om je huid stevig en elastisch te houden. Daarbij is voldoende slaap ook een belangrijke factor. Wanneer je weinig slaap krijgt, maakt je lichaam te weinig cortisol aan. Voel je daarom niet bezwaard als jij je af en toe distantieert voor een ‘schoonheidsslaapje’.

Reken af met stress!

Stress beïnvloedt je niet alleen van de binnenkant, ook je uiterlijk kan hieronder te lijden hebben. Door stress en spanning vernauwen je bloedvaten en adem je oppervlakkiger, wat ervoor zorgt dat de toevoer van bloed en zuurstof naar je huid afneemt. Dat kan resulteren in onzuiverheden of andere ontsieringen. Gun jezelf en je lichaam daarom ontspanning met een heerlijke gezichtsmassage of andere schoonheidsbehandeling. Het stimuleert je huid en geeft je wat (mentale) rust zodat je er weer tegenaan kan!

Stress beïnvloedt je niet alleen van de binnenkant, ook je uiterlijk

Schoonheidsbehandeling


Een simpele aanpassing in je leefpatroon zoals meer water drinken kan al veel opleveren bij huidveroudering. Toch wil jij soms een stapje verder gaan om écht resultaat te gaan zien. Bij schoonheidssalon Prinsenhuys kun jij terecht voor verschillende behandelingen afgestemd op de behoefte van jouw huid. Plan daarom van tevoren een intakegesprek in voor alle nodige informatie en eventuele nuttige verzorgingsproducten voor thuisgebruik.

Anti-aging


Voorbeelden van anti-aging behandelingen zijn:

  • Peeling: de zuren in een peeling zorgen voor een diepe reiniging. Daardoor kan de huid beter vocht vasthouden en wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd.
  • Lichtbehandeling: dit kan de structuur van de huid aanzienlijk verbeteren, fijne lijntjes verminderen en een frisse uitstraling geven.
  • Dermaroller: deze microneedlingbehandeling zet de huid aan zichzelf van binnenuit te herstellen. Door de celdeling en aanmaak van nieuw collageen en elastinevezels is de huid een stuk steviger, gladder en frisser.

Voor jou!


Ben jij nieuwsgierig geworden? Bij Schoonheidssalon Prinsenhuys kun je terecht voor een gratis intakegesprek! Door haar vele ervaring adviseert schoonheidsspecialiste Joyce Chou je precies wat jouw huid nodig heeft. Naast anti-aging behandelingen biedt Schoonheidssalon Prinsenhuys ook andere behandelingen aan, dit gaat van relax treatments tot intensieve peels. Neem gerust contact met haar op voor een vrijblijvend gesprek!

Datum: 12 april 2020