rimpels

Veelgestelde vragen over… rimpels!

Rimpels; het welbekende teken van huidveroudering. Hoewel rimpels ook voor een karakteristieke uitstraling kunnen zorgen, zijn ze meestal niet heel geliefd. Logisch, aangezien rimpels vaak confronterend zijn om te zien. Gelukkig hoef je ze niet te accepteren. Er valt namelijk veel tegen te doen. Maar wellicht is het handig om eerst meer te weten te komen over dit verschijnsel. Hieronder lees je de meest gestelde vragen!

Waarom ontstaan rimpels?

Zodra je ouder wordt, maakt je lichaam steeds minder collageen, elastine en vocht aan. Drie soorten stofjes die normaal ervoor zorgen dat je huid elastisch en glad blijven. Wanneer de aanmaak van deze stoffen verminderen, verslapt je huid en wordt je huid droger. Hierdoor komt er een vouw in je huidoppervlakte. Dit noemen we dan een rimpel.

Hoe verloopt het huidverouderingsproces?

De eerste stap van huidveroudering is vaak de vermindering van collageen en elastine. Maar het verloop heeft te maken met verschillende oorzaken:

  • Je bovenste huidlaag wordt dunner
  • Je talgproductie neemt af
  • Verlies van botweefsel
  • Verlies van volume
  • Omgevingsfactoren, zoals zon, roken, luchtvervuiling, stress, slaaptekort

Welke soorten rimpels zijn er?

Rimpels komen in allerlei vormen voor. Kijk bijvoorbeeld eens in de spiegel en lach eens. Zie je lijntjes naast je ogen? Rimpels worden kraaienpootjes genoemd. Daarnaast heb je ook een rimpel dat vooral tevoorschijn komt bij een bepaalde uitdrukking: de fronsrimpel. Deze rimpel ontstaat op je voorhoofd tussen je ogen. Ook heb je de neus-lipplooien en rimpels onder je ogen. Dit soort rimpels zorgen voor een vermoeide uitstraling en zijn opvallend.

Rimpels komen in allerlei vormen voor

Krijg je sneller rimpels door beeldschermen?

Tegenwoordig zijn je telefoon, computer of televisie niet meer weg te denken. Aangezien we er vele uren aan besteden, is er onderzoek gedaan naar de invloed op je huid. En zo is inderdaad aangetoond dat blauw licht schade kan aanrichten op je huidcellen. Dit komt door de vrije radicalen die vrijkomen. Jezelf beschermen tegen vrije radicalen kan met antioxidanten. Denk aan vitamine C en E, stofjes die te vinden zijn in voeding en verzorgingsproducten. Zet ook eens wat vaker je scherm uit, vooral voor het slapen gaan.

Werkt een anti-rimpelcrème?

Eigenlijk is de naam van dit product misleidend. Er is namelijk geen één product dat rimpels volledig buiten de deur houdt of waarmee je ze weg kunt smeren als het ware. Maar een crème is wel weer onderdeel van een huidverzorging. En dat is ook belangrijk om je huid te ondersteunen. Op die manier krijg je minder snel rimpels of kunnen de aanwezige rimpels sterk verminderen.

Bon Soigné

Wil je graag je rimpels aanpakken, maar weet je niet goed hoe? Bij Bon Soigné staan we klaar voor jou. Onze specialisten kunnen verschillende gezichtsbehandelingen geven. Heeft je huid meer hydratatie nodig? Of sluit een serum met collageen meer aan om je huid te verstevigen? De producten die we gebruiken worden volledig afgestemd op jouw huid en wensen. Bovendien is het ook mogelijk om advies op maat te krijgen voor thuisverzorging. Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.

Datum: 24 juni 2023