huidverzorging

Zes tips om zo snel mogelijk oud te worden?

We willen het allemaal: rimpels, plooien en vouwen in het gezicht. Het liefst zien we er zo snel mogelijk, zo oud mogelijk uit. We horen tenslotte graag dat we er vermoeid of oud uitzien. Wat een compliment! We geven je de tips om zo snel mogelijk oud te worden.

Rook zoveel mogelijk!

Roken is slecht voor je, dat weten we allemaal. Behalve dat het slecht is voor je longen, doet het ook nog eens veel schade toe aan je huid. Collageen en elastine breken af, waardoor de huid slap wordt en rimpels verschijnen. Ook herkennen we rokers vaak aan rimpels rond de mond. Dit komt door het trekjes nemen van de sigaretten. Het proces hiervan noemen we vroegtijdige huidveroudering. Een pakje per dag moet er dus op zijn minst wel door.

Zit in de zon zonder bescherming

De zon is voor veel mensen de grootste goeddoener als het gaat om huidveroudering. Lekker bakken, dus! Je hoeft je huid niet te bedekken. Geen zonnehoed, geen petje, geen bedekkende kleding en al helemáál geen zonnebrand. Je wilt toch mooi bruin worden? Wij hebben gehoord dat pigmentvlekken de trend zijn van volgend jaar. Wil je nou zo snel mogelijk het beste resultaat uit je zonnesessie halen, dan kun je het best om 15.00 uur naar buiten. Dan zijn de uv-stralen het felst. Doe ook geen zonnebril op! Dan knijp je de hele dag je ogen toe. Daardoor krijg je kraaienpootjes en dat is toch precies wat je wilt?

Drink weinig water

Door veel water te drinken, wordt de huid gehydrateerd en verdwijnen fijne lijntjes. Tevens helpt het met het afvoeren van afvalstoffen, wat puistjes kan helpen voorkomen. Nergens voor nodig, dus! Gooi je waterfles leeg en pak in plaats hiervan een lekkere fles cola. De vele suikers zorgen er namelijk uiteindelijk voor dat rimpels sneller vormen. Veel mensen gebruiken producten met hyaluron, maar hyaluron heeft vocht nodig om zich aan te binden. Weinig water drinken maakt je huidzorg dus ook nog eens ineffectief. Kom je thuis van het werk, pak er dan lekker een fles wijn bij. Alcohol kan namelijk zorgen voor aanhoudende ontstekingen, roodheid en gebroken vaatjes. Perfect!

Een pakje per dag moet er dus op zijn minst wel door

Verzorg de huid niet

Even eerlijk, wie heeft er nou zin om de make-up eraf te halen aan het einde van de dag? Wij niet! Lekker laten zitten en de volgende dag gewoon op voortbouwen. Dat scheelt toch weer tijd. Van je 25e neemt de aanmaak van collageen en hyaluronzuur af. Dit kun je aanvullen met kwalitatieve huidverzorging. Pff.

Slik geen supplementen

Supplementen kunnen bijdragen aan een stralende huid. Denk bijvoorbeeld aan vitamine C of biotine. Deze houden de huid gehydrateerd en helpen de conditie van je huid. Dit is precies wat je niet wilt.

Contact

Alle gekheid op een stokje, natuurlijk! We vinden de conditie van je huid belangrijk en helpen je daar graag bij bij Xanne’s Beautysalon. Er zitten al wat tips verstopt in deze blogpost, maar als je graag meer adviezen wil over hoe je je huid moet verzorgen, neem dan gerust contact op!

Datum: 09 november 2022