woonkamer

4 tips voor de woonkamer van je dromen

De zomer loopt op z’n eind; de ideale tijd om je alvast voor te bereiden op de herfst. En hoe kun je dit nou beter doen dan je woonkamer een (kleine) makeover te geven? Op die manier zit je straks heerlijk te genieten in je huis van een filmavond of een gezellige spelletjesavond met vrienden en/of familie. In dit artikel geven we je 4 tips, zodat je straks de woonkamer van je dromen hebt en je optimaal van de donkere avonden kunt genieten!

1. Voeg wat kleur toe

Een redelijk eenvoudige optie is om wat meer kleur toe te voegen aan je huis. Dit kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan een kleur op de muren of kleur toevoegen aan je accessoires.

Ga eerst lekker op Pinterest en Instagram scrollen voor inspiratie en ga langs bouwmarkten en/of meubelboulevards. Op die manier weet je zeker dat je een goede keuze maakt, die bij de rest van je interieur past.

2. Kies voor een open haard

Wat is gezelliger dan de open haard aanzetten tijdens de donkere avonden? Een open haard geeft niet alleen een fijne uitstraling, maar het kan ook zorgen voor een minder hoge gasrekening. Het toevoegen van een open haard kan redelijk eenvoudig als je kiest voor een elektrische haard. Kies bijvoorbeeld één van de mooie elektrische inbouwhaarden of voor een vrijstaande haard. Wil je liever het knisperende vuur beleven? Ga dan voor een houtkachel.

Wat is gezelliger dan de open haard aanzetten tijdens de donkere avonden?

3. Foto’s en posters

Een persoonlijke touch toevoegen aan je huis is een goede manier om je huis gezelliger te maken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van je vakantiefoto’s, foto’s met vrienden of souvenirs van die ene mooie vakantie. Kies mooie lijstjes uit voor je foto’s en/of zet de souvenirs op een mooie plek en je bent klaar!

4. Planten en bloemen

Het toevoegen van planten en/of bloemen aan je woonkamer kan een groot verschil maken. Zo bevatten bloemen niet alleen kleur, maar zorgt het ook voor positiviteit en een vrolijker gevoel. Vind je het te veel moeite om iedere 1 á 2 weken een nieuwe bos te kopen? Kies dan voor een bloemenabonnement. Op die manier krijg je regelmatig een mooie bos bloemen thuis bezorgd! Ga je liever voor een optie voor de langere termij? Ga dan eens naar een tuincentrum en koop een paar mooie planten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil; ga voor een paar vetplanten of creëer je eigen jungle!

Datum: 15 augustus 2022