keukenkastjes

Geef je keukenkastjes een make-over!

De kans is groot dat je je keuken ineens een stuk meer gebruikt. Misschien heb je een baktalent ontdekt waarvan je niet wist dat je het had of zet je na het kijken van alle seizoenen van MasterChef driegangenmaaltijden op tafel. Maar nu je zo fanatiek aan het kokkerellen bent geslagen en dagelijks in de keuken staat, kun je al snel uitgekeken raken op je kookwerkplaats. Een goede aanleiding dus, om je keuken eens een metamorfose te geven.

Nieuwe look

Een nieuwe keuken kan al gauw in de kosten gaan lopen. Maar gelukkig hoeft een make-over voor je keuken niet duur te zijn. Met wat kleine aanpassingen tover je jouw keuken om tot een waar kookpaleis. Zo maken nieuwe keukendeurtjes al een groot verschil. Want zeg nou zelf: wat valt het eerste op als je naar je keuken kijkt? Die oude, verkleurde kastjes die je al jaren hebt en er niet bepaald netjes meer uitzien? Dan wordt het hoog tijd voor een opknapbeurt.

Groots effect

Keukenkastjes bepalen de uitstraling van je keuken. Het vervangen van je keukendeurtjes is dan ook een goedkope oplossing met een groots effect. Met een frisse nieuwe look voor jouw kastjes fleurt jouw keuken gelijk weer op. Je kunt voor dezelfde kleur gaan, maar je kunt ook eens iets anders proberen. Ga bijvoorbeeld in plaats van standaard wit voor populaire moderne kleuren als eiken, kashmir, vanille of jasmijn.

Inspirerende trends

Wil je helemaal uitpakken, ga dan eens voor tweekleurige keukenkastjes. Je kunt de bovenkastjes dan een lichte, neutrale kleur geven en de onderste kastjes een donkere tint voor een mooi contrast. Of laat je inspireren door de ombretrend door donkere en lichtere tinten vloeiend in elkaar over te laten gaan, waarmee je een subtiel schaduweffect creëert. Houd je van een industriële look, kies dan voor een stoere monochroomstijl door zwarte bovenkastjes met witte kastjes te combineren. Wie zegt dat keukenkastjes saai hoeven te zijn?

Een nieuwe keuken kan al gauw in de kosten gaan lopen

Materiaal en afwerking


Bij het kiezen van nieuwe keukendeuren is er een aantal dingen om rekening mee te houden. Allereerst moet de maat precies goed zijn en de kleur matchen met de totale look van je keuken. Maar ook het materiaal en de afwerking is van belang. Ga je voor stijlvol antraciet, hoogglans of basalt, greeploze paneeldeuren of juist een ladefront met luxe handgreep? En wil je dezelfde materialen gebruiken als je kookeiland, of juist verschillende stijlen mixen? Zo kun je hoogglans of mat best combineren met robuust hout, zolang deze stijlen terugkomen in andere elementen.

Op maat bestellen


Klaar om te klussen? Bij Keukendeurtjes Af Fabriek kun je terecht voor keukendeurtjes op maat, die perfect op de kastjes, lades, koelkast en vaatwasser in je keuken passen. Elk deurtje komt rechtstreeks vanaf de fabriek en wordt op de millimeter nauwkeurig gemaakt. Om zeker te weten dat de kleuren bij het interieur van je keuken passen, kun je eerst gratis kleurstalen aanvragen om te vergelijken. Bovendien krijg je altijd een offerte te zien voordat je bestelt. Zo kom je altijd van tevoren te weten hoe het kostenplaatje eruitziet en hoef je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Ontmoet Annemieke


Meer inspiratie nodig voor jouw nieuwe keuken? Annemieke Bezemer is interieurontwerper en -stylist en helpt je graag jouw droomkeuken werkelijkheid te maken. Neem daarom gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak om jouw woonwensen in kaart te brengen en de mogelijkheden te bespreken. Zo kun jij weer volop de keukenprins(es) uithangen!

Datum: 02 juni 2020