posters

Inspiratieloos? Geef je kinderkamer vorm met posters!

Een kinderkamer inrichten doe je niet zomaar. Zeker als je kind klein en nog volop in ontwikkeling is. Er komt veel bij kijken: de kamer moet functioneel, veelzijdig én aantrekkelijk zijn. Kinderen brengen veel tijd door in hun kamer en je wilt voorkomen dat je kind er snel op uitgekeken is. Het kan lastig zijn om een begin te maken: ga je voor een thema, stijl of kleurenschema? Om ouders bij te staan biedt Annemieke Bezemer daarom kinderkamerposters aan. Door te beginnen met de eyecatcher van de kamer, zet je alvast de toon voor de rest van de inrichting. Zo kun je de kamer makkelijker vormgeven en elementen toevoegen die hierbij aansluiten.

Opgroeien en meegroeien

De kamer van je kind is een belangrijk onderdeel van het opgroeien. Je wilt je kind een eigen plekje geven waar hij of zij zichzelf kan zijn. Dat betekent dat je kind lekker kan spelen, zichzelf kan ontwikkelen en zijn of haar fantasie de vrije loop kan laten gaan. Het moet aansluiten bij de belevingswereld van je kind, maar het moet ook niet te druk worden. Je kind moet zich er veilig voelen en vredig kunnen dromen. Een goede balans is dus belangrijk: speels en tegelijkertijd rustgevend. Daarnaast is het altijd handig als de kamer ook mee kan groeien met je kind.

Van babykamer naar kinderkamer

Als je wilt dat je kind nog lang plezier kan hebben van de kinderkamer, is een neutrale en lichte inrichting vaak het beste. Probeer daarom alvast vooruit te kijken en kies voor elementen die makkelijk te recyclen zijn, of om te vormen met een lik verf. Wanneer je kind dan wat ouder is, kun je zijn of haar favoriete kleuren in de mix gooien, zonder dat je alle niet-bijpassende accessoires weg hoeft te gooien. Er blijft zo ruimte over voor de eigen inbreng van het kind, waardoor de kamer echt persoonlijk wordt.

De kamer van je kind is een belangrijk onderdeel van het opgroeien

Keuze in kinderkamerposters


Door de rest van de decoratie neutraal te houden, kun je wat meer persoonlijkheid toevoegen met een poster die de aandacht trekt. Zo kun je kiezen uit een stoere zwart-wit print of juist vrolijke (pastel)kleuren met leuke dieren. Is de kamer nog wat kaal, dan is dit de perfecte finishing touch. Maar je kunt een poster ook juist gebruiken als beginpunt om van daaruit de kamer in te richten en een persoonlijk tintje aan te brengen. Welke stijl je ook kiest, je kunt het kleurenschema gebruiken en vervolgens doortrekken in de keuze voor het behang, de verf, meubels en decoratie. Om extra eenheid te creëren in de vormgeving worden de posters verkocht in sets.

Ontmoet Annemieke


Wil jij ook een leuke, sprekende poster voor de kamer van je kind? Je kunt dan terecht voor Annemiekes collectie op bol.com. Kun je daarnaast wel wat tips gebruiken voor de inrichting van een kinderkamer? Annemieke helpt je graag om inspiratie op te doen en ideeën samen te smelten tot een moodboard. Ook kan ze inzicht bieden in de mogelijkheden van de ruimte en samen met jou een praktische indeling maken. Neem daarom gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Binnenkort tover je de kamer van je kind dan om tot een paleisje!

Datum: 26 maart 2020