najaarstrends

Dit zijn dé interieurtrends voor het najaar van 2022

Wanneer de zomer op zijn retour is zullen we steeds meer tijd binnen doorbrengen. Een lekker boek op de bank, spelletjes aan de eettafel… En nu we toch zoveel thuis zijn, is het tijd om eens te kijken of je nog wel echt blij bent met je interieur. Kan jouw interieur wel een make-over gebruiken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees hier alles over de trends op het gebied van kleur, materialen, meubels en accessoires!

Haal de natuur in huis!

Tijdens de pandemie hebben we meer thuis gezeten dan ooit. We zijn ons bewuster geworden van hoe we wonen en waar we wonen. Daarnaast zijn we de natuur meer gaan waarderen. Waar de één het groen opzoekt door naar het platteland te verhuizen, probeert de ander zoveel mogelijk natuur naar binnen te halen. Een effectieve manier is de kamerplant. Van groot tot klein, met de meest bijzondere bladeren: de variatie is groot. Maar ook natuurlijke materialen gaan we veel zien dit najaar: hout, natuursteen en terracotta. Deze materialen gaan gecombineerd met verschillende tinten groen, van grijsgroen tot het groen van dennenbomen.

Ruw & robuust

In het najaar van 2022 krijgt ambacht een groter podium op het gebied van interieurtrends. Het hoeft allemaal niet perfect afgewerkt. De menselijke hand in prints, materialen en kleuren mag naar voren komen. Denk hierbij aan grote meubels als robuuste tafels waarin een houten blad gecombineerd word met een stalen frame. Dit zorgt voor een mooi contrast zonder overkill. Ook door middel van luxe, lederen stoelen kun je je interieur een mooi industrieel tintje geven. Of denk bij accessoires aan stalen figuren of houten plankjes met lederen dragers voor aan de wand.

Van groot tot klein, met de meest bijzondere bladeren: de variatie is groot

Beige to stay

Eigenlijk is deze trend niet per se nieuw, maar leuk is ‘ie wel: ronde, organische vormen. Deze trend leent zich erg goed in het gebruik van accessoires. Van kandelaars en vazen, tot spiegels en verlichting. Maar de trend heeft het zich nu ook verspreid tot de rest van ons interieur. Denk bijvoorbeeld aan ronde banken of fauteuils in lichte kleuren als beige en zandtinten. Combineer dit met een rond vloerkleed voor een optimaal effect. Het gebruik van aaibare en zachte stoffen staat hierbij centraal. Deze vloeiende vormen en verfijnde materialen zorgen ervoor dat je een plek creëert waar je écht tot rust kunt komen.

Het thuiskantoor

We zijn met zijn allen steeds meer gaan thuiswerken. Hierdoor zijn onze eisen voor het thuiskantoor omhooggegaan. Lang niet iedereen heeft ruimte voor een aparte studeerkamer, maar we nemen ook niet langer genoegen met een laptop aan de keukentafel of in de slaapkamer. We willen een plek creëren waar we productief kunnen zijn, maar waar we aan het einde van de werkdag ook afstand van kunnen nemen. We zien daarom bijvoorbeeld steeds meer stoelen die eruit zien als een eetkamerstoel, maar tegelijkertijd ook ergonomisch genoeg zijn om dienst te doen als bureaustoel. Ook goede opbergmogelijkheden en sfeerproducten voor je thuiskantoor zijn bezig met een opmars.

Datum: 26 juli 2022