nieuw-interieur

Een nieuw interieur met oude spullen inrichten doe je zo

Je gaat verhuizen, maar vindt het moeilijk om te bepalen hoe je je woning moet inrichten. Een nieuw huis vraagt immers om een nieuw interieur. Je eerste instinct is misschien om alle oude spullen weg te doen en te vervangen door een nieuw exemplaar. Toch zul je zien dat je oude spullen vaak nog prima kunt mixen en matchen in je nieuwe interieur. Je kunt dan ook geld en energie besparen door een nieuw interieur met oude spullen in te richten.

Nieuwe inrichting

Maar hoe bepaal je welke spullen je echt graag wilt houden en wat nog bij jou én bij het nieuwe huis past? Kies je ervoor om vanaf het begin te beginnen en de woning helemaal opnieuw in te richten? Ben je toe aan verandering of wil je je oude stijl juist behouden en hoe vertaal je dit naar je nieuwe huis? Zijn je meubels echt aan vervanging toe of heb je onlangs nieuwe meubels gekocht die nog wel een tijdje meekunnen?

Inrichtingsplan

Een nieuwe woning inrichten begint bij de basis. Eerst bepaal je het inrichtingsplan van de woning, door te kijken naar de functie van de kamer. Welke meubels heb je nodig, welke sfeer wil je creëren en welke kleuren en materialen zijn nodig? Wat past wel en wat past niet in het inrichtingsplan dat je hebt gemaakt? Houd hierbij rekening met de ruimte, de bouwstijlen en het karakter van de woning.

Oude spullen integreren

Wanneer je het moeilijk vindt om afwegingen te maken, kan interieurontwerper Annemieke Bezemer je hierbij helpen. Zij helpt je op een rijtje te zetten welke spullen je kunt hergebruiken en hoe je deze kunt integreren in je nieuwe interieur. Soms denk je dat iets absoluut niet in je interieur past, maar kun je alsnog een evenwicht creëren door een ander element toe te voegen.

Een nieuwe woning inrichten begint bij de basis

Modern en oud


In een karakteristiek oud huis kun je best moderne en strakke elementen combineren. Ben je in een moderne woning getrokken, terwijl je inboedel grotendeels bestaat uit tweedehands spullen, dan is het echt niet nodig om je hele interieur om te gooien en alles nieuw te kopen. Inventariseer daarom eerst welke spullen je al hebt en probeer hier met een frisse blik naar te kijken. Wellicht kun je oude spullen een tweede leven geven door ze te recyclen of upcyclen.

Stijlen combineren


Het kan heel speels ogen om oude en nieuwe woonstijlen te combineren. Laat een moderne woonstijl bijvoorbeeld de boventoon voeren en kleed de inrichting aan met enkele oude meubels en spullen. Door meubels alleen al anders in te delen, kun je soms een heel ander aanzicht creëren. Ook kun je een groot verschil teweegbrengen door één nieuw meubelstuk te combineren met oude meubels. Breng subtiele contrasten aan door een moderne eettafel te combineren met vintage eetstoelen of een oude lamp. Een oude stoel staat erg leuk gepaard met een modern vloerkleed, terwijl een moderne fauteil prima past bij een vintage bijzettafel.

Herinneringen


Bovendien heb je vaak spullen uit je oude woning waaraan je goede herinneringen bewaart en die je liever niet kwijt wilt. Ook al lijkt dit op het eerste gezicht niet in je nieuwe interieur te passen, is er vaak toch een plekje voor te vinden. Hergebruikte meubels of erfstukken kunnen juist een verhaal vertellen en een uniek randje aan je woning geven. Zo wordt je nieuwe woning persoonlijker en een verlengstuk van je oude thuis.

Ontmoet Annemieke


Heb je hulp nodig om je nieuwe woning in te richten en het geheel kloppend te maken? Interieurontwerper, stylist en adviseur Annemieke Bezemer denkt graag met je mee om je woonwensen af te stemmen op de beschikbare ruimte en een goede balans te creëren. Samen brengen jullie de gewenste stijl in kaart aan de hand van een moodboard en denken jullie na over een logische indeling. Annemieke werkt alles graag voor je uit in een handig overzicht met een plattegrond en stylingplan.

Datum: 03 juni 2021