borstkanker

Borst(kanker)zorg kan nóg beter’

Als je te horen krijgt dat je borstkanker hebt, ben je vaak lamgeslagen. Op zo’n moment is het moeilijk om zelf actief keuzes te maken. Toch is het goed om te weten dat je kúnt kiezen. Uiteindelijk is dat voor iedereen beter. Als je zelf namelijk ergens bewust actief voor kiest, kun je er beter achter staan.

Volledig gespecialiseerd

Het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) is een landelijk ziekenhuis dat volledig gespecialiseerd is in borstkanker, goedaardige borstaandoeningen en erfelijkheid. Het is een ziekenhuis voor iedereen met verzekerde zorg door alle zorgverzekeraars. Hier vind je de beste medische zorg die geleverd wordt door experts die gekozen hebben voor deze specialisatie.

Vergoeding

Alle specialisten werken fysiek en inhoudelijk de hele dag zeer nauw samen en zijn allen bevlogen experts op het gebied van borstzorg. Deze professionele focus met liefdevolle aandacht maakt excellent. Wij staan voor een snelle en zorgvuldige diagnose. Wij besteden veel aandacht aan patiënt en dierbaren en hebben al 5 jaar de hoogste patiëntwaardering: een 9,5. Dus ook wanneer je in Groningen of Maastricht woont, mag je ervoor kiezen om in het AMZ behandeld te worden. Dat wordt gewoon vergoed door je zorgverzekering.

Snel duidelijkheid

Het AMZ wil jou als patiënt snel duidelijkheid geven in een healing environment; een prettige omgeving waarin je als patiënt, én jouw dierbare, individuele aandacht krijgt. Als je ‘s ochtends bij de huisarts bent en je krijgt een verwijzing, dan kun je hier meestal dezelfde dag nog terecht en worden alle onderzoeken gedaan om jou duidelijkheid te geven over wat er aan de hand is.

De beste borstzorg begint bij een zorgvuldige, volledige diagnose

Diagnose

De beste borstzorg begint bij een zorgvuldige, volledige diagnose. Vanuit dat traject gaan we verder en dat wordt allemaal samen met jou en je dierbaren besloten en afgestemd. Als patiënt denk je mee in de te nemen stappen. Een keuze die voor de een voor de hand ligt, is voor een ander misschien helemaal niet logisch. Daarom stemmen we samen het traject af, want als jij achter dit traject staat, ben je beter gemotiveerd om het te doorstaan. Wij als professionals zijn expert in ons vak, maar jij als patiënt bent expert van je eigen leven.

Speerpunten

De speerpunten van het AMZ kun je als volgt samenvatten:

  • Gespecialiseerde borst(kanker)zorg
  • Vergoed vanuit iedere basiszorgverzekering
  • Excellente medische resultaten
  • Snelle en zorgvuldige diagnose
  • Tijd en persoonlijke aandacht, ook voor dierbaren
  • Samenwerking met UMC Utrect

Voorlichting

Naast onze rol als ziekenhuis om aandoeningen en ziekten zo goed mogelijk te bestrijden, zien we het ook als onze verantwoordelijkheid om kennis en informatie te delen. De campagne ‘Ken je borsten’ is daar een goed voorbeeld van. Die is gebaseerd op de kennis van de Amerikaanse campagne ‘Know your lemons’ (www.knowyourlemons.com), die op een heel laagdrempelige manier aantoont op welke veranderingen je moet letten.

Ken je borsten

We hebben ooit geleerd dat we moesten voelen, maar het blijkt dat kijken nog belangrijker is. Voelen is onrustig en onbetrouwbaar. Er zijn veel meer veranderingen in de borst die je vooral kunt zien. ‘Ken je borsten’ helpt vrouwen om veranderingen te herkennen. Het is belangrijk dat vrouwen in Nederland dit weten. Op die manier kunnen we hen zelf laten helpen om er op tijd bij te zijn. Dat maakt de overlevingskans veel groter. Het gaat om bewustwording. Ook tussen de bevolkingsonderzoeken door.

Over Marjolein

Als oncologisch chirurg vond ze dat de borst(kanker)zorg nóg beter, gastvrijer en mensgerichter kon en dat was dan ook de reden dat ze in 2011 aan de wieg van Breast Care Nederland stond om een nieuw borstkankercentrum op te richten. Later zijn de krachten gebundeld met het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ), het eerste landelijke, gespecialiseerde ziekenhuis voor borstkanker en overige borstaandoeningen. In haar missie om niet alleen de beste zorg van Nederland te leveren op dit gebied, maar ook wanneer het gaat om gastvrijheid, verrichtte ze baanbrekend werk. Sindsdien is ze bestuurder van het AMZ.

Marjolein de Jong, chirurg-bestuurder van het AMZ

Datum: 29 maart 2018