inloophuis

Even weer onder de mensen zijn in het inloophuis

Als je moeder of je kind de diagnose ‘kanker’ krijgt, wordt je wereld op z’n kop gezet. Er ligt veel in dit ene woordje besloten: paniek, pijn, verdriet en vooral angst. Al deze emoties vormen samen een totaal onoverzichtelijke situatie, gevolgd door een overweldigende hoeveelheid vragen.

Sterk willen zijn

Moeders én kinderen kunnen bezorgd zijn, bang zijn, moe zijn of een beetje verward door alle besluiten die genomen moeten worden en alle veranderingen die kanker met zich meebrengt. Ze willen sterk zijn voor elkaar en willen de ander niet belasten met verdriet en zorgen.

Voor iedereen

Inloophuis ‘de Boei’ staat open voor iedereen die geraakt wordt door kanker. Voor mensen die zelf kanker hebben, hun naasten, nabestaanden én mantelzorgers. Naast de hoofdlocatie op de Weimansweg in Rotterdam Vreewijk zijn er 4 andere vestigingen. De locatie Weimansweg is open van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Je mag er zijn

De medewerkers weten uit ervaring dat de drempel hoog kan zijn daarom doen zij hun uiterste best om gasten vanaf het eerste moment welkom te heten en hun het gevoel te geven dat zij er mogen zijn, met al hun mogelijkheden of onmogelijkheden.

Door ervaringen te delen, wordt de last vaak lichter om te dragen

(H)erkenning

De gastvrouwen en gastheren schenken graag een heerlijk kopje verse koffie of thee met aandacht in. In een huiselijke sfeer ontmoeten de gasten lotgenoten die misschien antwoorden hebben op de vragen waar moeders en kinderen mee lopen. Door ervaringen te delen, wordt de last vaak lichter om te dragen en geeft het hun een gevoel van (h)erkenning. Even weg uit de witte ziekenhuiswereld waar ze al zoveel tijd doorbrengen. Gewoon onder de mensen zijn.

Activiteiten

Naast de wekelijkse activiteiten zoals tekenen en schilderen, yoga en meditatie organiseert het inloophuis in samenwerking met andere (lokale) organisaties lezingen, workshops en bijeenkomsten. Ook kunnen gasten zich inschrijven voor heerlijke massages, zoals voetmassages en ontspanningsmassages. De persoonlijke begeleider Rouw & Verlies ondersteunt de gasten met individuele gesprekken of groepsgesprekken.

Datum: 11 oktober 2018