huidzorg-bij-kanker

Huidzorg bij kanker: een boost voor lichaam én geest

De behandeling(en) tegen kanker kunnen zowel fysiek als mentaal een behoorlijke impact hebben. Vooral misselijkheid en vermoeidheid zijn bekende bijwerkingen, maar dat is in veel gevallen slechts het topje van de ijsberg. Neem nu je huid: die kan het ook behoorlijk te verduren krijgen. Daarom is goede huidzorg bij kanker extra belangrijk.

Meest voorkomende huidklachten

De huidproblemen waar mensen met kanker mee te maken kunnen krijgen, variëren van mild tot ernstig. De meest voorkomende klachten zijn:

  • een droge en gevoelige huid, die jeukt en branderig aanvoelt en vatbaarder is voor irritaties
  • huiduitslag en acne
  • hand-voetsyndroom (roodheid, zwelling, tintelingen, gevoeligheid, blaarvorming)
  • stralingsdermatitis (roodheid, jeuk, droogheid, blaarvorming)

Mentale impact

Afgezien van het feit dat huidproblemen heel vervelend kunnen zijn, kan het ook mentaal zijn weerslag op je hebben. Er verandert al zoveel aan je uiterlijk: haren, wenkbrauwen en wimpers zijn verdwenen. Een operatie heeft je lichaam blijvend veranderd of misschien zelfs verminkt. En dan is je huid ook ineens pijnlijk, dof en vaal of juist heel rood. Zichtbaar anders met klachten die vaak nog eens blijvend zijn. Je herkent jezelf amper nog in de spiegel. Je lijf, dat steeds op een ‘zakelijke’ manier wordt aangeraakt door kundige – maar vooral ook vreemde – handen, lijkt bijna niet meer van jou.

Even vergeten dat je ziek bent (geweest)

Huidzorg bij kanker is om meerdere redenen belangrijk. Ten eerste natuurlijk om je huidproblemen te behandelen, maar daarnaast ook om weer op een ontspannen en liefdevolle manier aangeraakt te worden. Geen handen die je onderzoeken of een medische handeling uitvoeren, maar zachte en warme handen, warme doeken en heerlijke producten op je huid die je even laten vergeten dat je ziek bent (geweest).

Zachte en warme handen, warme doeken en heerlijke producten op je huid

Start meteen met goede huidzorg bij kanker

Zijn bij jou de behandelingen in jouw strijd tegen kanker nog niet begonnen? Dan is het raadzaam om nú al te beginnen met een goede verzorging van je huid en deze extra te hydrateren. Met dat extra vocht in je huid, zal je velletje minder snel uitdrogen, waardoor het wat weerbaarder is tegen al die behandelingen die je te wachten staan.

Medical reflex treatment

Word je al behandeld? Ook dan is een gezichtsbehandeling een welkome afleiding. Even een verwenmomentje in een hectische en emotioneel zware periode. Bijvoorbeeld met een medical reflex treatment die hiervoor speciaal ontwikkeld is. Naast het gebruik van de juiste producten die jouw huid nodig heeft, staat deze behandeling vooral bekend om de facial reflex massage. Dit is een gezichtsreflexologie, die je zou kunnen vergelijken met voetreflexologie. Het is niet alleen heerlijk ontspannend, maar zorgt ook voor een betere doorstroming van energie in je hele lichaam. Het geeft je immuunsysteem een boost. Ik sluit de behandeling altijd af met de passende huidverzorging en advies aan jou hoe, en met welke producten, jij je huid kunt verzorgen.

Huidconditie weer opbouwen

Misschien heb jij alle behandelingen inmiddels achter de rug en probeer je langzaam je leven weer op te pakken. Vergeet dan ook je huid niet. Nu pas merk je welke invloed alle behandelingen op je huid hebben gehad. Net zoals je je eigen conditie weer moet opbouwen, moet je je huidconditie ook weer opbouwen zodat je huidklachten verminderen. Neem contact met me op, zodat ik je daarbij kan helpen of je meer informatie kan geven over huidzorg bij kanker.

Datum: 08 september 2023