Jeuk

Jeuk door ziekte: dit kun je eraan doen

Kanker heeft invloed op zoveel verschillende aspecten van je leven. Een van de gevolgen van de ziekte kan zijn dat je huid gaat jeuken. In het grote proces lijkt het misschien niet zo belangrijk, maar het kan wel impact hebben op je zelfvertrouwen en hoe lekker je in je vel zit. Hoe help je jouw huid weer te herstellen? 

De oorzaak

Er zijn ontzettend veel redenen waarom jouw huid is veranderd ten opzichte van voorheen. Je huidtype is misschien veranderd of je huid oogt dunner. Het kan zijn dat je huid zijn gloed is verloren. Je hebt pigmentvlekken in je huid en verliest wellicht je haren. De jeuk en huidveranderingen kunnen ontstaan door verschillende dingen. De jeuk kan ontstaan door een tumor, medicijnen of door de therapieën die je hebt doorgaan of nog aan het doorgaan bent. Je kunt tevens last hebben van een droge en trekkerige huid, roodhuid of een branderig gevoel. De huid heeft dan extra zorg en aandacht nodig om het herstelproces te kunnen starten.

Behandeling

Er zijn meerdere behandelingen mogelijk voor jouw huid. Denk aan een Medical Reflex Treatment. Deze behandeling is geschikt voor de extreem kwetsbare huid als gevolg van chemo of medicijnen. De Facial Reflex massage brengt jouw energiebanen in balans, zodat er een betere doorstroming van energie ontstaat. De massage is voor iedereen geschikt, ongeacht in welke fase van je behandeling je bent of hoe je huid eraan toe is.

Zo verwen jij je huid extra goed! 

Help verlichten

Zelf kun je ook stappen ondernemen om je huid wat rust te bieden. Denk aan de DE-ITCHY OIL, geschikt voor de droge en geïrriteerde huid. Deze herstelt de huid sneller en is ook geschikt voor littekens. Verder is het belangrijk om elke dag, meerdere keren per dag SPF aan te brengen. Breng deze echter niet aan op het behandelde gebied. Probeer producten met parfums echt te vermijden en gebruik vooral die die mild zijn en vocht inbrengen.

Aan de slag gaan

Ik ben oncologisch schoondheidsspecialist evenals Medical Reflex specialist. Dit betekent dat ik gespecialiseerd ben in het verzorgen van de huid voor, tijdens en na de oncologische behandelingen. Mijn behandelingen worden volledig aangepast naar jouw medische omstandigheden, huidconditie en jouw persoonlijke behoeften. Tijdens de behandeling reinig en masseer ik de huid doorgaans. Ik gebruik serums en maskers om jouw huid te hydrateren. Vervolgens geef ik je advies hoe jij je huid het beste kunt blijven verzorgen. Je kunt gemakkelijk een afspraak maken!

Datum: 15 maart 2022