reflexzonebehandelingen

Reflexzonebehandelingen bij kanker: een groots effect

Wanneer je geconfronteerd wordt met de diagnose ‘kanker’, staat je hele leven op zijn kop. Ineens worden je dagen beheerst door afspraken met artsen in het ziekenhuis, controles en intensieve behandelingen. Tegelijkertijd bevind je je in een rollercoaster aan emoties, waar vaak angst en onzekerheid overheersen. Niet alleen je lichaam wordt dus erg belast, je geest ook. Daarnaast is het vaak ook een erg heftige tijd voor je naasten, zoals je eventuele partner, familie en andere mensen die belangrijk voor je zijn. In deze tijd zijn momenten van rust, oprechte aandacht en ontspanning meer dan welkom. Reflexzonebehandelingen kunnen daar een rol bij spelen.

Reflexzonebehandelingen bij kanker

Aanraking en massage zijn populaire manieren om mensen met kanker een steuntje in de rug te geven. Uit wetenschappelijke onderzoeken volgt dat massages een groot deel van de symptomen en bijwerkingen als gevolg van de kankertherapie sterk kunnen verminderen. Massages leveren je veel op. Denk aan ontspanning, beter slapen, minder angst en een rustiger gevoel. Ook hebben de massages een troostend effect, en kunnen de behandelingen ook ervoor zorgen dat de pijn vermindert. Als reflexzonetherapeut geef ik ook massages voor mensen met kanker. Goed om te weten is dat ik hiervoor een speciale opleiding heb gevolgd.

De massage bij kanker

De reflexzonebehandelingen bestaan uit een bijzondere en lichte massage. Deze massage werkt erg ontspannend, en oefent invloed uit op het parasympatische zenuwstelsel. Tijdens de massage wordt er geen druk uitgeoefend op het lichaam. Omdat het lichaam al hard moet werken om te herstellen van de ziekte, is de massage kortdurend. Het lichaam mag niet nóg zwaarder belast worden dan het al is. De tijd die hiervoor staat, wordt volledig aangepast aan jouw behoeften, jouw conditie, het soort kanker en de behandelingen die je hebt ondergaan, of die nog lopen. Uiteraard vindt er voorafgaand aan de behandeling daarom een uitgebreide intake plaats. Je krijgt alle ruimte en tijd om te praten, lekker te gaan liggen of zitten, en om na de massage nog even bij te komen in alle rust. De specialistische massage staat volledig in het teken van ontspanning. Hierdoor hoef je even niet bezig te zijn met het ziek zijn, en kun je alles even loslaten. Net zoals iedere persoon uniek is, is elke behandeling in mijn praktijk dat ook. Als reflexzonetherapeut kijk ik goed naar wie jij bent en naar wat jij nodig hebt. De behandeling wordt volledig afgestemd op jou, en op waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

Momenten van rust zijn nodig; reflexzonebehandelingen kunnen hierbij een rol spelen

Voor jou als naaste

Als naaste wil jij ook graag iets betekenen voor iemand die kanker heeft – vooral wanneer diegene ernstig ziek is. Dat kan heel goed middels een massage. Hiermee help je je dierbare om zich prettig en ontspannen te voelen. En hier zijn helemaal geen moeilijke en ingewikkelde technieken voor nodig. Eenvoudige aanrakingen hebben juist doorgaans een groot effect. Dit komt doordat er gewoonweg ‘al zijn’ voor die ander al veel betekenis heeft. Op elk gewenst moment een massage kunnen geven, hoe kort dan ook, geeft voor jullie allebei nét dat beetje meer in het contact met elkaar. Het is een mooi samenzijn voor jullie allebei.

Masseren als naaste: hoe dan?

Nu vraag je je als naaste waarschijnlijk af: ‘Maar masseren, hoe dan? Kan ik dat wel?’ Mijn antwoord is duidelijk. Misschien héb je wat hulp nodig, maar je kunt het zeker. Om je een handje op weg te helpen, zijn er via de ‘Stichting voor jou: een moment voor mensen met kanker’ video’s beschikbaar waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Daarnaast ben je ook altijd welkom om in mijn praktijk een cursus te volgen. Door middel van de persoonlijke en op de situatie afgestemde instructies krijg je meer vertrouwen en zekerheid, omdat je weet wat wel en niet kan.

Ontmoet Jolanda

Wil jij je weer even mens voelen? Je begeven in een warme en liefdevolle omgeving? Op een professionele manier aan je klachten en gevoel van ontspanning werken? Als reflexzonetherapeute vind ik het belangrijk om goed en aandachtig naar jouw verhaal te luisteren. Ik kijk naar wie jij bent en wat jij nodig hebt. Tijdens de massages en behandelingen functioneert jouw behoefte of klacht dan ook als wegwijzer. Ik ondersteun en stimuleer jou om te onderzoeken en te voelen waar de oorzaak ligt en waardoor het zich ontwikkelt. Het lichaam beschouw ik als een toegangsdeur. Met de kracht van aanraking en massage kan deze deur worden geopend. Daardoor zijn effecten merkbaar op lichamelijk en geestelijk vlak. Behalve bij kanker kunnen de reflexzonebehandelingen nog bij veel meer zaken ondersteunend zijn. Bijvoorbeeld bij maag- of darmproblemen, rugpijn, spanningen, slaapklachten, buikpijn, of vage fysieke of mentale klachten.

Datum: 29 juli 2019