shiatsu

Shiatsu. Steun je lichaam!

Je wereld staat op zijn kop wanneer je kanker hebt. Na de diagnose, is je leven niet meer hetzelfde. Al snel beland je in het medische circuit en onderga je chemotherapie, bestraling en andere behandelingen. Maar hoe ga je om met de bijwerkingen van deze behandelingen? En is er in deze periode van je leven nog ruimte voor ontspanning? Shiatsu biedt mogelijkheden!

Shiatsu

Tijdens het behandeltraject voor kanker krijg je te maken met allerlei bijkomende klachten en bijwerkingen. Eigenlijk kun je die er helemaal niet bij hebben, want het traject is al zo zwaar. Het is daarom erg fijn dat er een manier is om deze klachten te verlichten. Namelijk shiatsu! Een effectieve methode die kan worden ingezet.

Pijnklachten

Na de chemotherapie bevordert shiatsu de doorbloeding en draagt het bij aan het afvoeren van afvalstoffen. Daarnaast helpt shiatsu bij bijkomende pijnklachten en zorgt de massage voor ontspanning. Het mooie aan shiatsu is dat het het eigen natuurlijke genezingsvermogen bevordert. Dat is precies wat je lichaam goed kan gebruiken!

Evenwicht en ontspanning

Diana Kobayashi vertelt: ‘Mijn vader heeft acht jaar lang gestreden tegen kanker. Mijn moeder Paula, shiatsutherapeut bij Kobayashi Medisch Shiatsu centrum, heeft hem veel geholpen bij al zijn klachten. Door de lymfeklieren te stimuleren, kon zijn lichaam makkelijker afvalstoffen afvoeren. Hierdoor kwam mijn vader sneller weer in evenwicht. Daarnaast had hij heel strakke spieren door de angst en spanning die gepaard gaan met kanker. Door shiatsutherapie kon hij zich beter ontspannen.’

‘Shi’ staat voor ‘vinger’ en ‘Atsu’ staat voor ‘druk’

Drukpuntmassage

Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage. ‘Shi’ staat voor ‘vinger’ en ‘Atsu’ staat voor ‘druk’. Met de shiatsutechniek wordt het spierstelsel bevorderd, afvalstoffen verwijderd, het zenuwstelsel gereguleerd en blokkades opgeheven via de meridianen (energiebanen). Een drukpunt geeft bijzonder veel informatie over de conditie van het menselijk lichaam. Bij de Medisch Shiatsu praktijk wordt gewerkt met diverse technieken om het zelfgenezend effect van het lichaam te stimuleren.

Shiatsu inzetten bij…

Naast de behandeling van de bijwerkingen van kanker kan shiatsu worden ingezet bij:

  • hoofdpijnklachten
  • burn-out klachten
  • zwangerschap
  • Frozen Shoulder
  • allergieën
  • bedplassen en onrust bij kinderen
  • vermoeidheid
Datum: 21 augustus 2018