kinderopvang

Altijd iets te beleven op de kinderopvang

Ieder kind is uniek en heeft een eigen persoonlijkheid. Dat zie je al bij de allerkleinsten! Sommigen zijn uitbundig, temperamentvol of stoer. Anderen zijn juist rustig of verlegen. Ieder kind mag er zijn. Het belangrijkste is dat kinderen goed in hun vel zitten. Dat is een belangrijke voorwaarde voor een goede ontwikkeling.

Ontwikkeling

De ontwikkeling van kinderen gaat razendsnel. Alles staat in het teken van de wereld ontdekken. Dagelijks doen ze nieuwe indrukken op, leren ze nieuwe vaardigheden en wordt hun wereld steeds groter. Het is voor kinderen prettig als hun persoonlijkheid en hun talenten in elke situatie worden gezien, zodat ze zich zo vloeiend mogelijk kunnen ontwikkelen. Dat betekent dat een goede afstemming tussen ouders, opvang en onderwijs van essentieel belang is.

Een veilig gevoel

Voelt een kind zich op zijn gemak en heeft hij zelfvertrouwen, dan voelt hij zich emotioneel veilig. De peutertijd is een belangrijke periode voor emotionele en sociale ontwikkeling. Peuters willen het liefst alles ‘zelluf doen’ en zijn nieuwsgierig naar alles om zich heen! Ze leren oog te hebben voor hoe een ander zich voelt, de ander een handje te helpen als het nodig is en te luisteren naar elkaar. Als het nodig is, helpen de pedagogisch medewerkers de peuters hierbij. Spelenderwijs leert een peuter zo vaardigheden die belangrijk zijn voor de toekomst.

Bijna naar school!

Kinderen vanaf drie jaar vormen een bijzondere doelgroep. Ze zijn bijna toe aan school, snakken naar extra uitdaging en zijn nieuwsgierig naar hoe het straks zal zijn op de basisschool en de bso. Bij Partou hebben de pedagogisch medewerkers een scherp oog voor wat de kinderen nodig hebben. Zij passen het dagritme en de activiteiten aan aan de ontwikkelbehoeftes van de kinderen. Door de persoonlijke aandacht kunnen de kinderen lekker zichzelf zijn, spelen, leren, emoties verwerken en plezier hebben, zodat ze straks met zelfvertrouwen naar school gaan.

De pedagogisch medewerkers hebben een scherp oog voor wat de kinderen nodig hebben

De volgende stap

Het onderwijs verandert en je ziet steeds meer kindercentra ontstaan. Daarbij werken kinderopvang en onderwijs nauw samen. Dat kan vanuit hetzelfde gebouw of ieder vanuit een eigen locatie. Essentie is dat de ‘verschillende werelden’ van onderwijs en opvang – zowel dagopvang, peuteropvang als buitenschoolse opvang – soepel met elkaar worden verbonden, waardoor er meer oog is voor de doorgaande ontwikkellijn van het kind.

Rust en stabiliteit

Partou kinderopvang biedt een vertrouwde basis van rust, stabiliteit en persoonlijke aandacht. Dit wordt gecombineerd met activiteiten in de thema’s Muziek, Bewegen en Naar Buiten, die de verbeeldingskracht van de kinderen prikkelen. De kinderopvang is op die manier een veilige, vertrouwde en inspirerende plek naast thuis en school, waar je kind met plezier naartoe gaat en blij vandaan komt.

Speel en ontwikkel

Partou kinderopvang vindt het belangrijk dat kinderen kunnen kennismaken met allerlei verschillende ontwikkelgebieden. Daarom worden er regelmatig leuke uitjes, workshops en themadagen georganiseerd. De kinderen kunnen naar hartenlust muziek maken en dansen, judo uitproberen, leren over de natuur in de Natuurbus of kennismaken met techniek, vriendjes maken tijdens de Vriendjesweek of deelnemen aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival.

Datum: 10 juli 2018