leren

Cursus Snel leren = Leuk leren: in minder tijd meer leren

De eerste weken na de zomervakantie zijn achter de rug. Iedereen is inmiddels weer gewend aan de dagelijkse gang van zaken. De kinderen hebben hun ritme op school gevonden. Maar… misschien merkt u dat uw kind ook met de eerste tegenslagen te maken krijgt. Onvoldoendes, planningen die niet helemaal goed gaan, boeken die worden vergeten, veel huiswerk en te weinig tijd voor andere, leuke, dingen: kortom uw kind maakt kennis met het leven van een leerling op het voortgezet onderwijs. Of misschien kent uw kind het voortgezet onderwijs wel, maar komt het nu aan op ‘echt leren’.

Van grote sprong naar grote stappen

De overgang van de basisschool naar deze nieuwe, voor uw kind nog redelijk onbekende, vorm van onderwijs blijkt toch vrij groot. Daarnaast verandert er ook veel voor een kind op persoonlijk gebied. De pubertijd komt om de hoek kijken en het is niet meer zo vanzelfsprekend dat er huiswerk gemaakt wordt omdat papa of mama dat vraagt. Ook kan het behoorlijk overweldigend zijn om ineens voor 10-15 vakken huiswerk te krijgen. Dat uw kind het ervaart als een behoorlijke sprong in het diepe, is dus niet zo vreemd.

De stappen worden steeds groter

Uw kind heeft het eerste jaar misschien prima doorlopen, maar het huiswerk wordt steeds meer en de vrije tijd steeds minder. Het plannen wordt hierdoor ook steeds belangrijk en met het doorlopen van de jaren wordt ook meer verantwoordelijkheid van uw kind verwacht. Kortom, de stappen worden nog groter.

Snel leren = Leuk leren

Gelukkig kunnen de zogenaamde ‘grote en kleine stappen’ beter en gemakkelijker verlopen. De Leerboom start daarom binnenkort weer met de cursus Snel leren = Leuk leren. Het traject bestaat uit 6 lessen van 1 uur, met een duur van in totaal 6 weken. De cursus is geschikt voor leerlingen vanaf klas 1 tot en met 6, van VMBO-basis tot VWO/gymnasium.
In 6 lessen leert uw kind:

  • 2 tot 4 keer sneller lezen (snellezen)
  • Meer en gemakkelijker onthouden
  • Beter plannen en organiseren
  • Samenvatten met mindmaps
  • Focussen en concentreren
  • Leerstijl strategieën en geheugentechnieken
  • Veel handige tips & tricks

’De ervaring leert dat leerlingen na het volgen van de cursus weten hoe ze met succes kunnen leren.’

In minder tijd meer leren

Oftewel: tijdens de cursus leert uw kind meer grip te krijgen op huiswerk door dit beter in te plannen en te organiseren. Een leerlinge die de training recentelijk heeft gevolgd omschreef het enthousiast als: ‘schooltherapie, en ik denk dat ik dat soms best nodig heb.’ De ervaring leert dat leerlingen na het volgen van de cursus weten hoe ze met succes kunnen leren. En dat ook nog eens in minder tijd, terwijl ze beter onthouden: wie wil dat nu niet?

Wanneer?

We starten met deze cursus op maandag 28 oktober a.s. om 17.30 uur met de 1e les.

Waar?

De lessen vinden plaats in centrum voor leerbegeleiding De Leerboom, Van Hallstraat 10, 1051 HH – Amsterdam

Met wie?

Een kleine groepje van 4/5 leerlingen onder begeleiding van Johanette Beereboom

Prijs?

De kosten bedragen € 279,95 per persoon. Dit is inclusief alle materialen zoals een cursusboek, werkboek, 4 kleurenpen, leesplank, pointer, mindmapkaartjes, leerkaartjes, mindmapmal, mindmapstiften en post-it tabs. De leerlingen die ook de cursus ‘ OP WEG NAAR DE BRUGKLAS’ hebben gevolgd, krijgen het cursusboek t.w.v. € 24,95 gratis.

Individuele begeleiding

Wanneer uw kind behoefte heeft aan individuele begeleiding, is het ook mogelijk om de cursus Snel leren=Leuk leren, evenals alle andere cursussen, individueel te volgen. Heeft u vragen over de mogelijkheden of wilt u uw kind opgeven? Neem dan contact op met Johanette Beereboom via 06-46950378 of stuur een e-mail naar johanette@deleerboom.nl.

Datum: 10 oktober 2019