kernvisie-methode

De Kernvisie methode: voor kinderen die ánders leren

Hoewel u zeker weet dat uw kind intelligent genoeg is, blijft het thuiskomen met slechte cijfers. U probeert er alles aan te doen en ook de school werkt mee, maar het lijkt wel alsof het echte probleem jullie steeds ontglipt. De school geeft inmiddels aan dat uw kind ‘het’ misschien niet kan, maar u hebt sterk het gevoel dat er toch iets anders aan de hand is.

Andere leerstijl

Als u de situatie van uw kind hierin herkent, is het belangrijk om u eens te verdiepen in de leerstijl van uw kind. De signalen die u opmerkt bij uw kind kunnen er namelijk op duiden dat uw kind bij het leren gebruikmaakt van de rechterhersenhelft oftewel: uw kind denkt meer in beelden dan in woorden en kan een beelddenker zijn.

Beelddenken

Beelddenken is een visuele/kinesthetische manier van denken die niet aansluit bij de aangeboden lesmaterialen. Deze zijn namelijk erg gefocust op rationeel en auditieve principes en dat botst. Uw kind kan de lesstof niet begrijpen en onthouden en er ontstaat een leerachterstand. Ook de diagnose dyslexie komt vaak ten onrechte naar voren. Bijles heeft weinig zin want ook dan wordt het schoolwerk alsnog op een, voor uw kind, verkeerde manier aangeboden.

Niet de juiste lesstof

Naast dat het uitermate vervelend is dat uw kind niet mee kan komen op school, simpelweg omdat het de lesstof niet aangeboden krijgt voor zijn/haar manier van leren, kan het ook andere problemen met zich meebrengen. Uw kind krijgt het gevoel dat leren geen zin heeft omdat het het toch niet kan en geeft op. Ook raakt een kind sneller afgeleid, krijgt het minder zelfvertrouwen en kan er faalangst ontstaan.

Beelddenken is een visuele/kinesthetische manier van denken die niet aansluit bij de aangeboden lesmaterialen

Kernvisie methode

Het kan dus belangrijk zijn dat uw kind de lesstof op een andere manier krijgt aangeboden. En hierbij kan de Kernvisie methode uitkomst bieden. Via deze methode leert kinderen namelijk verschillende technieken om de aangeboden lesstof zelf visueel op te slaan en te onthouden. Uw kind leert als het ware dus een andere manier van leren om zo toch de huidige lesstof op te slaan en te reproduceren. Hierdoor krijgt uw kind weer vertrouwen in het leren, het zelfvertrouwen zal toenemen en uw kind krijgt het gevoel ‘ik kan het wel’.

Meekomen in onderwijs

Al binnen een paar sessies zult u merken dat uw kind ineens wél kan meekomen in het huidige onderwijs. De cijfers zullen verbeteren en daarmee ook het zelfvertrouwen van het kind. Ineens heeft het namelijk zelf de tools in handen om de lesstof te begrijpen en op te slaan. Dit zal uw kind en uzelf een hoop stress, verdriet en frustratie besparen.

Beelddenker?

Ben je benieuwd of uw kind wellicht een beelddenker is en behoefte heeft aan de technieken die de Kernvisie methode ze leert? Maak dan deze test en ontdek meer over de leerwijze van uw kind of uzelf!

Datum: 08 januari 2020