kinderopvang

De wereld ontdekken op de kinderopvang

Je kind heeft net zoals ieder ander kind een zeer rijke wereld: elke dag doet het nieuwe indrukken op. Om zich in zijn eigen tempo te kunnen ontwikkelen, is het belangrijk dat het hiervoor genoeg ruimte, aandacht en gelegenheid krijgt. Belangrijk om mee te nemen bij je keuze voor een nieuwe dagopvang!

Nieuwe dingen

Door samen te spelen, naar elkaar te kijken en deel te nemen aan veel verschillende activiteiten komen kinderen continu in contact met nieuwe dingen. Rollend, kruipend en rennend verkennen ze hun grenzen en leren ze op eigen kracht met hun eigen belevenis om te gaan. Bij SKD Kinderopvang krijgt je kind alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen en de wereld om zich heen te ontdekken. Door je kind tijdens zijn ontdekkingstocht in zijn of haar eigen waarde te laten en genoeg aandacht en ruimte te bieden, dragen de pedagogisch medewerkers hier elke dag actief aan bij.

Energie kwijt

Het is belangrijk dat je kind zijn of haar energie kwijt kan. De pedagogisch medewerkers van SKD Kinderopvang snappen dit maar al te goed: zij zorgen ervoor dat de kinderen elke dag flink kunnen bewegen. De activiteiten zijn altijd aangepast aan de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van je kind. Van alles is mogelijk: van klauteren op een klimwand en rennen door de polder tot zigzaggen door een obstakelbaan.

Het is belangrijk dat kinderen op hun eigen tempo zichzelf ontwikkelen

Rust

Naast actieve beweegmomenten hebben kinderen ook een rustmoment nodig. Zo kunnen zij met hun energie in balans komen. Kinderen leven van nature in het hier en nu. Ontspanning zorgt ervoor dat het effect van beweging positief invloed blijft hebben. Daarom heeft SKD Kinderopvang ervoor gekozen om yoga voor jonge kinderen te introduceren.

Yoga!

Naast rust biedt yoga je kinderen veel meer: je kind wordt motorisch sterker, verbetert de lenigheid en creativiteit en geeft het concentratievermogen een boost. De yogalessen worden op alle vestigingen van het SKD gegeven door een ervaren yogadocente. Alle lessen zijn speciaal aangepast op de leeftijd en de belevingswereld van de kinderen.

Datum: 11 september 2018