kinderopvang

Duurzaam, gezond en groen

Duurzaam, gezond en groen: dat zijn de speerpunten van Vlietkinderen maatschappelijke kinderopvang in regio Haaglanden. Alle locaties, dag- en buitenschoolse opvang hebben deze speerpunten hoog in het vaandel, maar eentje springt erbovenuit en dat is Kindcentrum Kajuit.

Avontuurlijke activiteiten

Dit kindcentrum met peuter- en buitenschoolse opvang blinkt uit in het aanbieden van avontuurlijke activiteiten op het gebied van groen, duurzaam, natuur en gezond opgroeien. De medewerkers op deze locatie zijn specialisten op dit gebied. De locatie is gelegen in een mooi park in Leidschendam. Deze omgeving biedt natuurlijk volop kansen om buiten bezig te zijn. Er zijn sloten om ‘slootjesexpedities’ te ondernemen, maar ook om bootje te varen of vlotten te bouwen. Er is veel groene speelruimte rondom de locatie beschikbaar die zich leent voor spellen zoals verstoppertje, spoorzoeken en bomen klimmen…

Buitenkeuken

De Kajuit beschikt over een buitenkeuken waar kinderen samen met de medewerkers gezonde maaltijden – spinaziepannenkoeken! – bereiden met gebruik van groenten en kruiden uit de eigen moestuin. Soms liggen er zelfs verse eitjes in het kippenhok van de Kajuit die daarbij kunnen worden gebruikt.

Samenwerking

Kinderen worden al jong vertrouwd gemaakt met alles wat de natuur te bieden heeft. Er is een samenwerking met verschillende ‘groene’ platforms zoals Groen Cement. Dit platform biedt inspiratie voor groene kinderopvang. Als er uitstapjes worden ondernomen, gaan de kinderen naar bos en duin of naar Natuurboerderij Buitenplaats Molenwei, waar veel aandacht is voor het behoud van de bijenpopulatie.

Aandacht voor alles wat de natuur te bieden heeft

Avontuurlijke plek

Kortom: Kindcentrum Kajuit is een avontuurlijke plek voor kinderen waar ze vertrouwd raken met de natuur, waar ze vies mogen worden en waar ze vooral lekker in de buitenlucht bezig zijn.

Vacatures

Het werken met kinderen is heel bijzonder. Dat weet iedereen die in de kinderopvang werkt. Je ziet de kinderen groeien en zich ontwikkelen, en daar speel jij een grote rol in.
Lijkt het je leuk om bij Kindcentrum Kajuit te werken? Neem dan contact op!

Datum: 22 februari 2023