kinderopvang

Elke dag een stap vooruit

Kinderopvangorganisatie Vlietkinderen is een bekende naam in deze regio met een herkenbaar beeld. Wie kent de azuurblauwe poppetjes niet? Maar ook bekende merken hebben zo af en toe een upgrade nodig. Een frisse look, een nieuw verhaal, maar natuurlijk met dezelfde betrouwbare kwaliteit.

In 2021 is er toegewerkt naar een nieuwe uitstraling van het merk Vlietkinderen met daarbij het echte verhaal over onze kinderopvang. Waarom? Omdat wij een organisatie in ontwikkeling zijn en we elke dag kinderen avonturen bieden om zich samen spelenderwijs te ontwikkelen, op weg naar de toekomst.

Een veilige ontwikkelomgeving

Veel ontwikkelingen in de maatschappij zijn van betekenis voor ouders en kinderen en hebben impact, nu en in de toekomst: duurzaamheid, klimaat, vergrijzing, technologische ontwikkelingen, veiligheid en gezondheid. Vlietkinderen neemt haar verantwoordelijkheid als maatschappelijke kinderopvangorganisatie hierin serieus. Wij werken samen met partners rondom het jonge kind zoals onderwijs en zorg, maar ook sport- en cultuuraanbieders. Samen zorgen we voor een veilige ontwikkelomgeving met gelijke kansen. 

Met onze kernwaarden, ‘Echt Avontuur Samen’, kunnen we in drie woorden zeggen waar we voor staan en wat we doen. Nieuwe kleuren en beelden die staan voor de diversiteit aan kinderen, ouders en medewerkers bij Vlietkinderen. Iedereen is immers anders. Het korte zinnetje ‘Ga je mee?’ dat bij ons nieuwe logo hoort, vraagt kinderen, ouders en samenwerkingspartners om met ons mee te doen.

Een nieuwe look and feel voor een organisatie in ontwikkeling

Stapsgewijs wordt de nieuwe huisstijl doorgevoerd. De komende tijd laat Vlietkinderen zich steeds meer zien in haar nieuwe look and feel. In onze communicatie, maar natuurlijk ook bij onze locaties. Naamborden, vlaggen en allerlei andere uitingen worden aangepast. 

Ons verhaal

Als maatschappelijke kinderopvangorganisatie zijn wij ervan overtuigd dat onze wereld een mooiere plek wordt wanneer iedereen gelijke kansen krijgt om zich te ontwikkelen en wanneer we samen de uitdagingen van nu en de toekomst aanpakken. Ieder kind mag opgroeien tot avonturier, kunstenaar, uitvinder, sporter of wetenschapper, maar bovenal tot wereldburger. 

Daarom streven we er bij Vlietkinderen naar, dat iedereen mag meedoen. Met avonturen om zichzelf en de wereld te ontdekken en zich zo te ontwikkelen. We bieden kinderen een warme, veilige omgeving, waarin ze zichzelf kunnen zijn. Met plezier, professionaliteit en vertrouwen helpen we hen op weg. En uitdagingen vragen om lef en eigen keuzes maken, vallen is niet erg – bij Vlietkinderen helpen we je weer op te staan. Elke dag een stap vooruit. Elke dag een nieuw avontuur. De toekomst wacht. Ga je mee?

Datum: 07 april 2022