gastouder

De gastouder als een tweede thuis

Als je opvang zoekt voor je kind, wil je graag dat jouw kind zich thuisvoelt bij de opvang en er alle aandacht krijgt. Een gastouder is dan dé ideale opvangplek.

De gastouder

De grote voordelen van een gastouder zijn de flexibiliteit en kleinschaligheid. De gastouder heeft alle tijd en aandacht voor jouw kind. De gastouder en jouw kind bouwen een vertrouwde band met elkaar op, doordat je kind iedere keer hetzelfde bekende gezicht ziet. Bovendien is een gastouder over het algemeen voordeliger dan een kinderdagverblijf of BSO. Een ander voordeel is dat de gastouder helemaal meedoet met het opvoedingsprogramma van jullie als ouders.

Kleinschalige gastouderopvang

Gastouderbureau Camminghaburen is in juli 2007 opgestart door Marjolein Bos-de Vries. Marjolein is zelf moeder van 3 kinderen. Ze heeft jarenlang gewerkt als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf en later ook lange tijd als gastouder. Marjolein kan goed met alle partijen meedenken en zich goed inleven in de situatie van zowel de gastouder als de vraagouder.
Haar bureau nu gevestigd in een pand aan de Wismastate 9F op de bovenste verdieping van het SPAN Ondernemerscentrum. Gastouderbureau Camminghaburen heeft veel doorstaan wat betreft de ontwikkelingen in kinderopvangland, maar is nog steeds in een groeiende fase met tientallen actieve gastouders. Inmiddels zitten de gastouders in heel Friesland, waarvan nog steeds het grootste gedeelte in Leeuwarden.

De gastouder heeft alle tijd en aandacht voor jouw kind

Voordelen gastouderbureau

Voordelen Gastouderbureau Camminghaburen:

  • Er wordt met zowel de vraag- als gastouder meegedacht
  • Zeer scherpe tarieven
  • Kleinschalig
  • Persoonlijke aandacht
  • De medewerkers weten wie je bent
  • Altijd dezelfde contactpersoon voor al jouw vragen

‘Gezichtjes van boerenkool, worst en spekjes!’

Hoi! Ik ben Fenna en ik ben al 3 jaar! Ik ga altijd naar de gastouder. Ze heet Lia en ze is heel lief. Als mamma mij wakker maakt en ze zegt dat we naar Lia gaan, word ik altijd heel blij. Weet je waarom, nou er zijn altijd lekkere broodjes bij het ontbijt. En er zijn diertjes: kippen en een poes. De poes is heel zacht! De kippen vind ik het leukst, want die doen altijd gekke kippengeluidjes, zo van ‘tok.. tok..’, dan moet ik lachen. Ze heten Tok en Veertje; grappig hè? Bij Lia is ook een bolderkar. We gaan met de kindjes in de bolderkar en dan gaan we zingen: De wielen van de bus gaan rond en rond als de bus gaat rijden. We wandelen dan naar de speeltuin. Daar hebben ze een hele leuke glijbaan. Lia staat dan onderaan en dan ga ik zo, sjoefffff, naar beneden! Soms ga ik ook avondeten bij Lia. Dat is altijd heel lekker. Ze maakt een gezichtje van boerenkool, worst en spekjes. Ik wil nog heeeeeeel vaak naar Lia! – Fenna (3)

Datum: 19 april 2019