leerachterstand

Heeft jouw kind leerachterstand op school?

Ongeveer 1 op de 5 kinderen in het basisonderwijs heeft extra aandacht en begeleiding nodig om (de kans op) leerproblemen of leerachterstanden te voorkomen of te beperken. Maar ook volwassenen kunnen in de knel komen door problemen op het werk.

Kinderen én volwassenen begeleiden

Marije Thepass van Coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen begeleidt kinderen met leerachterstand- en zindelijkheidsproblemen. Ze begeleidt ook volwassenen en professionals rond problemen op gebied van werk en timemanagement. Dat doet ze niet in de zakelijke omgeving van een praktijkruimte, maar bij voorkeur in de buitenlucht. Met kinderen gaat ze wandelen, maar ook bijvoorbeeld (water)fietsen of schatzoeken; wat het kind maar wil.

Schoolproblemen

Als je kind school niet leuk vindt, is het belangrijk om erachter te komen waarom dat zo is. Heeft het te maken met de leerstof of met de sfeer in de groep? Hoe zijn de hersenfuncties? Hoe is het zelfbeeld van het kind? Heeft het last van faalangst of onzekerheid? Marije kan uitzoeken waar het probleem zit en begeleiden naar een plezieriger verblijf op school.

Rouw, verlies en ziekte

Doodgaan hoort bij het leven, maar er wordt niet graag over gesproken. Hoe kun je je kind voorbereiden op de naderende dood van een dierbare? Marije biedt een tweedelige workshop ‘Rouw en verlies bij kinderen: bewust omgaan met de dood.’ Deze workshop is bedoeld voor ouders / opvoeders, maar ook voor professionals als leerkrachten, pedagogisch medewerkers en gastouders.

Marije kan uitzoeken waar het probleem zit en begeleiden naar een plezieriger verblijf op school

Stoelgangproblemen

Zo’n 100.000 kinderen per jaar hebben last van verstopping en de gevolgen hiervan. Maar ook onder volwassenen komt dit vaak voor en hoe ouder we worden hoe vaker. Zo heeft bijvoorbeeld 40% van de 65-plussers en meer dan 80% van de ouderen in verzorgingstehuizen last van obstipatie. Marije werkt als poepprofessional met de Methode SuperPoeper®. De coaching bestaat uit begeleiding in combinatie met de app Superpoeper en het SuperPoeperBoek om thuis mee aan de slag te gaan. Dit boek is te downloaden op www.superpoeper.nl. De methode biedt uitleg en begrip aan ouders en kind en samen met een gestructureerd plan van aanpak kom je daarmee vaak het verst bij kinderen.

Problemen op je werk

Zit je altijd maar in tijdnood? Heb je steeds het gevoel dat je je werk niet afkrijgt? Neem je je werk mee naar huis? Zie je dat het thuis steeds meer een rommeltje wordt? Ga je steeds ongezonder eten of minder bewegen of sla je juist extreem de andere kant op? Of is er een andere oorzaak of weet je die niet? Neem dan contact op met Marije, dan gaan jullie dit samen onderzoeken.

Timemanagement voor ouders

Het managen van je tijd is nog nooit zo nodig geweest als nu, maar timemanagement is iets wat niet iedereen van nature kan. Daarom kun je bij Marije de workshop ‘Timemanagement voor ouders’ volgen. In deze praktische workshop gaan jullie kijken naar jouw leven als moeder of vader. Onderwerpen die aan bod komen, zijn timemanagement, samenwerken, mindset, schuldgevoel, keuzes maken, communicatie, grenzen aangeven, aandacht, verantwoordelijkheid en energie.

Datum: 19 februari 2019