kind

Luister jij naar je kind?

Natúúrlijk luister je naar je kind. Onvoorwaardelijk. En je wilt dat je kind natuurlijk ook naar jou luistert. Maar hoe goed luister jij eigenlijk naar jezelf? Hoe goed lukt het om je intuïtie te volgen en je niet te veel te laten afleiden door wat anderen zeggen? En hoe ga je om met je kind en de grote afleider: social media? Het is soms een grote uitdaging om in alle rust jezelf te zijn, als mens maar ook als ouder. Er zijn echter simpele tools om je bewustzijn hierop meer te ontwikkelen!

Overtuigingen loslaten

Peter Moerkens begeleidt cliënten in allerlei levensfasen bij het vergroten van hun bewustzijn. Daarbij werkt hij onder andere met de Access Bars® van Access Consciousness®. Die zorgt voor een betere balans tussen voelen, denken en doen. Peter: ‘Access Bars® is een prachtige methode die ouders in staat kan stellen om belemmerende overtuigingen over opvoeding los te laten. Ze kunnen daarna zonder meteen te (ver)oordelen waarnemen wat ze zelf doen in de opvoeding en hoe het kind daarop reageert. Daardoor ontstaat dan ook meer ruimte voor zowel de ouders als het kind om te zijn wie ze zijn in hun volste potentie.’ En wat voor een leven kun je dan met elkaar creëren?

Access Bars® getest door de neurowetenschap

In 2015 bracht neurowetenschapper dr. Jeffrey L. Fannin met hersenscans een Access Bars® sessie in kaart. De scans werden samengevoegd tot een film van het proces dat zich afspeelt tijdens die sessie. Hij concludeerde dat het brein zich ontwikkelde tot een zeer rustige en tegelijkertijd zeer efficiënte processor. Tijdens zo’n sessie worden 32 punten op het hoofd lichtjes aangeraakt door een ander persoon, waardoor spanning op die punten ontladen wordt. Peter: ‘Mensen ervaren een gevoel rust en blijheid. Ze zien weer mogelijkheden op thema’s waar ze op vastliepen. Deze methode wordt al in meer dan 170 landen toegepast.’

Een voorbeeld van een simpele tool

Iemand in je directe omgeving is chagrijnig en je pikt die negatieve energie op. Wat doe je? Je kunt je humeur hierdoor laten verpesten. Maar je kunt jezelf ook de vraag stellen: ‘Van wie is dit gevoel dat ik nu heb?’ Je neemt namelijk de negativiteit van de ander waar en bent het niet zelf. Door dit bewustzijn kun je ervoor kiezen er geen last meer van te hebben. Ongemerkt nemen we de hele dag gevoelens en emoties van anderen waar. Met deze tool kun je jezelf beter in bescherming nemen. Dit kan stress, moeheid en hoofdpijn voorkomen.

Jouw leven – jouw creatie

Transformatie

Peter heeft ervaren dat cliënten soms levenslange problemen als sneeuw voor de zon zagen verdwijnen. In nog geen 2 uur tijd vond er een ware transformatie plaats. Op basis van dit soort mooie ervaringen heeft Peter diverse sessies ontwikkeld, zoals de Transformatie Sessie. Die combineert geleide meditatie en energieoefeningen met een Access Bars® of ander soort lichaamsproces, naar gelang de behoefte van de cliënt.

Agenda

Kies en Creëer! is aanwezig bij de volgende evenementen:

  • Soulbeurs (15 juni, Buurtcentrum De Ruimte in Almere). Dit is onder andere dé beurs voor ouders van kinderen met onder andere autisme, AD(H)D en hoogsensitiviteit. Zie soulbeurs.webnode.nl.
  • Healing Garden (26-28 juli, Erkemederstrand in Zeewolde). Hier biedt Peter een leuke workshop voor kinderen. Door middel van visualisaties en geleide meditatie kunnen ze ervaren hoe ze energie die ze niet kunnen zien wél kunnen voelen. Zie www.healinggarden.nl.
  • Heart to Heart Festival (1 september, Huizerweg 54 Bussum). Een festival vol yoga, wellness en coachingworkshops. Zie www.hearttoheart.nl.
Datum: 13 mei 2019