kindercoaching

Opvoeden: een vak apart

Ook al doe je als ouder nog zo je best, het lukt je soms niet om je kind of puber te helpen. Hij zit niet lekker in zijn vel, is vaak druk, agressief of verdrietig of luistert slecht. En het wordt steeds lastiger om met hem te praten. Je hebt geen idee meer wat je moet doen. Het is dan goed om hulp in te schakelen. Je doet je kind én jezelf er een groot plezier mee!

Sociale vaardigheden

Kinder Consulent Groningen biedt rust, ruimte, structuur en regelmaat voor je kind. Oprichter Carolien Middel: ‘In wekelijkse bijeenkomsten werken we aan het ontwikkelen of het versterken van sociale vaardigheden, zoals omgaan met boosheid en vriendjes maken. Dat gebeurt op verschillende manieren, zoals een spelvorm of gesprekken. Herhaling van aangeleerde vaardigheden is daarbij belangrijk. Opgroeiende kinderen hebben duidelijke grenzen nodig als het om gedrag gaat, en door duidelijk en consequent te zijn, zorgen we ervoor dat het kind zich gemakkelijker aan die grenzen kan houden. Het doel is om ongewenst gedrag om te buigen en de zelfstandigheid te vergroten.’

Binnen of buiten

De begeleiding vindt individueel of in groepsverband plaats in het eigen pand in Groningen, maar er zijn ook geregeld buitenactiviteiten, bijvoorbeeld in het nabijgelegen Stadspark. Kinder Consulent Groningen bestaat al meer dan 15 jaar, en wordt gevormd door een klein en deskundig team. Voor elk kind wordt een zorgplan op maat gemaakt, waarbij er geëvalueerd wordt met de ouders.

Opgroeiende kinderen hebben duidelijke grenzen nodig als het om gedrag gaat

Talenten

Carolien besluit: ‘We benaderen kinderen op een positieve manier, en stimuleren waar ze goed in zijn. Ieder kind heeft talenten die het kan ontplooien, en als we ons daarop richten, wordt de situatie vanzelf beter.’

Logeer- en gezinshuis Kinderparadijs

Oprichter Carolien van Kinder Consulent Groningen heeft, naast de praktijkruimte in Groningen, ook een woonboerderij in Lieveren, in de buurt van Roden. Deze boerderij dient als logeer- en gezinshuis, en heet Kinderparadijs. Het is een kleinschalige opvang, waar kinderen met gedragsproblematiek tijdelijk kunnen wonen om de ouders te ontlasten. De begeleiding van de kinderen is op dezelfde manier ingericht als bij Kinder Consulent Groningen.
Kijk voor meer informatie op www.gezinshuiskinderparadijs.nl.

Datum: 17 december 2021