babyspa

Ultieme ontspanning

Zodra je binnenstapt in één van de spa’s van Sparkle voel je het al: een warme sfeer en oprechte aandacht. Welzijn, gezondheid en ontspanning komen hier samen. Het is méér dan leuk: floaten heeft tal van voordelen. Voor iedereen; jong, oud, man vrouw… Ook baby’tjes, vanaf de allereerste start, hebben baat bij het floaten: minder krampjes, beter slapen en meer rust..

Baby spa

Vier jaar geleden begon Dominique Scheper, na grondig onderzoek over babyfloaten, haar eerste baby spa in Groningen. Inmiddels staan er vier prachtige spa’s, is de vijfde onderweg en is het concept in Franeker uitgebreid met floaten in magnesium voor volwassenen. Iedereen is daar van harte welkom, ook wanneer je niet zwanger bent, zwanger bent geweest of nooit zwanger zult gaan worden. Magnesium is namelijk goed voor iedereen. Toch blijft de focus van Sparkle op zwangeren, baby’s en hun jonge ouders.

Voor de allerkleinsten

Baby’s vanaf 2 weken oud kunnen komen genieten van ultieme ontspanning in de baby spa. ‘We raden ouders aan niet te lang te wachten. Juist de kleine(re) baby’s hebben ontzettend veel baat bij de spa. Ze geven zich gemakkelijker over aan het floaten, omdat ze het gevoel van de baarmoeder nog dichtbij hebben. Floaten geeft een veilig, vertrouwd gevoel. In Australië, waar ik ben geweest om mee te draaien in een baby spa, is floaten onderdeel van de gezondheidszorg. De allerkleinsten, prematuur en dysmatuur geboren kindjes, floaten al vroeg om aan te sterken. Je ziet de ontwikkeling van die kindjes. Ze groeien beter en hebben vaak minder hevig last van krampjes en obstipatie. Ook bij Sparkle zien we de effecten van onze massage in combinatie met het floaten. Baby’s slapen direct beter, huilen minder of hebben minder hevige krampjes.’

Magnesium

Rondom je zwangerschap is je magnesium-behoefte hoger. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat als je als zwangere magnesium slikt, je minder last hebt van spierkrampen als restless legs. Sparkle heeft samen met een magnesium arts en experts magnesiumproducten en -massages ontwikkeld, welke je niet alleen ontspannen, maar ook je magnesiumgehalte aanvullen. Ook in de baby spa sessies kun je kiezen voor magnesium voor extra ontspanning.

Het is mijn missie om baby’s en ouders blij te maken

Ultiem ontspannen in het water

Floaten is het drijven in lichaamswarm water. Voor baby’s gaat dit met een speciale neckfloat. In een extra diepe babyjacuzzi kunnen zij, door de opwaartse druk, helemaal vrij bewegen. Eigenlijk net als in de baarmoeder. De zachte tegendruk van het water heeft een positief effect op de ontwikkeling van de spieren. Het helpt zelfs de kleinste spiertjes te versterken en de spijsvertering wordt gestimuleerd. Hierdoor kunnen klachten als reflux, obstipatie en darmkrampjes sterk verminderen.
Baby’tjes vanaf twee weken oud kunnen bij Sparkle komen floaten.

Voordelen

Onderzoek en ervaring hebben uitgewezen dat de baby spa een positief effect heeft op:

– obstipatie en darmkrampjes
– refluxklachten
– het slaapritme
– eczeem
– overstrekken
– coördinatie & balans
– bonding tussen ouder en baby
– ontspanning

Datum: 06 april 2023