kinderopvang

Vrolijke uitstapjes bij de kinderopvang

De zomer staat weer voor de deur! Dit betekent geen schooldagen, maar volle dagen bij de BSO, veel gezelligheid en hopelijk prachtig weer.

Activiteitenprogramma

Elk jaar rond mei beginnen de BSO-medewerkers van SKD Kinderopvang al na te denken over de invulling van het activiteitenprogramma voor de zomervakantie van de BSO. Een belangrijk thema voor SKD Kinderopvang is de natuur. Dit thema speelt dan ook een grote rol in het activiteitenprogramma.

Ideeënbus

Om een zo gevarieerd mogelijk programma te kunnen realiseren, organiseren de medewerkers van alles. Ze leggen bijvoorbeeld een ideeënbusje neer waar de kinderen hun ideeën in kwijt kunnen. Ze zoeken naar locaties waar de buitenactiviteiten kunnen plaatsvinden en bedenken welke materialen er nodig zijn om de geplande activiteiten in werking te kunnen zetten.

Uitstapjes

De uitstapjes kunnen variëren van een uitstapje naar het park, waar wordt gepicknickt, tot een speeltuinentocht in de buurt, de waterspeeltuin of een speurtocht naar mooie schatten uit de natuur. Dagelijks wordt er gezamenlijk een warme maaltijd genuttigd die in samenwerking met de kinderen kan worden gemaakt, bijvoorbeeld verse eiersalade, Mexicaanse wraps of een heerlijke pitapizza.

Tijdens de zomervakantie kunnen jouw kinderen lekker op pad

Programma

Hoe het programma er ook uit gaat zien, het resultaat is altijd goed. Lachende kinderen, veel gezelligheid, het gevoel van vrijheid en voldaan weer terug naar huis!

Over SKD Kinderopvang

Het belangrijkste wat de pedagogisch medewerkers van SKD voor ogen hebben, is de ontwikkeling van je kind. Zij beseffen goed dat de band tussen ouder en kind onvoorwaardelijk en onvervangbaar is en zien de ouders dan ook als belangrijkste opvoeders. Dat betekent dat je als ouders tijdens het samenstellen van het dagelijks programma van je kind op de opvang zoveel mogelijk wordt betrokken. De pedagogisch medewerkers delen informatie met je. Ook kunnen zij tips en tricks met je delen.

Datum: 29 juni 2018