tatoeage

Je tatoeage laten verwijderen: hoe gaat dat?

Ooit vond je het geweldig en was je trots op die afbeelding op je enkel. De waarschuwingen van je moeder dat een tatoeage voor altijd is, sloeg jij lachend in de wind. Jij zag dat niet als een probleem. Integendeel: dat was ook precies de bedoeling. Nu ben je ouder en heb je toch spijt gekregen. Rokjes durf je alleen nog in de winter te dragen, wanneer je je tatoeage onder een dikke panty kunt verstoppen. Had je die ene keer nu toch maar naar je moeder geluisterd.

Tatoeage

Tot een aantal jaren geleden was een tatoeage ook echt voor altijd. Er waren methodes om een dergelijke afbeelding te verwijderen, maar die lieten vaak witte of donkere verkleuringen of littekens achter. Gelukkig is er de laatste jaren veel in de technologie verbeterd. ‘In onze praktijk maken we gebruik van de Harmony XL Clearlift laser, een Q-Switched laser die bekend staat om zijn effectiviteit’, vertelt Barbara Masbeck. ‘De resultaten zijn heel mooi. Dat komt omdat het licht van de laser alleen inwerkt op het pigment van de tatoeage, waardoor de overige structuren, zoals bloedvaten en talg- en zweetklieren niet beschadigd raken. De inktdeeltjes worden gebroken, door het lichaam opgenomen en via natuurlijke weg uitgescheiden.’

Tatoeage verwijderen behandeling

De tatoeage is echter niet na één behandeling verdwenen. Hier kunnen vier tot twintig sessies voor nodig zijn. Dat aantal is afhankelijk van je huidtype, het soort inkt en de grootte, kleur, diepte, locatie en leeftijd van de tatoeage. Ook als er meerdere lagen over elkaar heen zijn getatoeëerd, kan de behandeling langer duren. De hersteltijd tussen twee behandelingen is acht weken. Er gaat dus wel enige tijd overheen voordat de tatoeage verdwenen is, maar daarna heb je weer een mooie en gave huid. De laserbehandeling is overigens ook heel geschikt voor het laten verwijderen van permanente make-up van je wenkbrauwen waarover je niet tevreden bent.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk

Huidtherapie

Dermavita is een gespecialiseerde huidtherapeutische praktijk, gespecialiseerd in het verhelpen, opheffen of verminderen van een huidstoornis of beschadigde huid. Je kunt hier onder andere terecht voor behandeling bij:

  • couperose
  • littekens
  • acne
  • overbeharing
  • storende bloedvaatjes
  • pigmentvlekken
  • het verwijderen van tatoeages
  • het behandelen van oedeem
Datum: 12 april 2019