bewegen

Bewegen betekent vrijheid

Bij ‘sterker en fitter worden’ denk jij misschien aan de armen van Popeye, en aan heel veel spinazie eten. Een verantwoord voedingspatroon met groente en fruit hoort inderdaad bij een gezonde leefstijl. Maar bewegen is nét zo belangrijk. Juist als dat lastig voor je is.

Vocht

Wanneer je lichaam vocht vasthoudt, dan staat het idee van sporten je niet direct aan. Hetzelfde geldt als je net een ernstige ziekte hebt gehad, en je conditie daardoor compleet verdwenen is. Wist je dat een fysiotherapeut jou kan helpen op deze gebieden?

Oedeem

Ophoping van lymfevocht wordt ook wel ‘oedeem’ genoemd. Lymfoedeem kan ontstaan door een operatie, door een lymfekliertoilet of door bestraling, of kan aangeboren zijn. Hierbij is de lymfafvoer dan verstoord.

Oedeemtherapie

Naast lymfoedeem zijn er ook andere soorten oedeem: veneus oedeem en lipoedeem. Wil jij een balans vinden tussen de juiste inspanning en genoeg rust, dan kan oedeemtherapie een uitkomst voor je zijn. Het bestaat uit specifieke zachte massagetechnieken om het lymfesysteem te activeren. Lymfeknopen worden gestimuleerd en lymfebanen worden geactiveerd om te helpen het lymfevocht af te voeren. Ook bewegen is hierbij van groot belang, maar schakel voor de juiste oefeningen en de juiste opbouw een oedeemtherapeut in.

Oncologiefysiotherapie

De oncologiefysiotherapeut richt zich specifiek op problemen bij kankerpatiënten. Heb je last van vermoeidheid tijdens of na de behandeling van kanker? Is jouw conditie verminderd en wil je die verbeteren? Gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn op de hoogte van de beperkingen, én de mogelijkheden bij of na kanker.

Laagdrempelig

De oefeningen die bij oncologiefysiotherapie worden toegepast, zijn laagdrempelig en vergen niet te veel van je. Ze zijn vooral bedoeld om de kwaliteit van jouw leven te verbeteren. Oncologiefysiotherapie kan in alle fases van de ziekte ingezet worden.

Daar zit beweging in!

Ben je op zoek naar een praktijk voor fysiotherapie? Multi Fysio is een praktijk voor fysiotherapie, sport, én bewegen. De praktijk heeft als doel jou te begeleiden naar een optimale vorm van functioneel bewegen. Verder heeft Multi Fysio een divers personeelsbestand, waardoor je er voor alle fysiotherapeutische aandoeningen terecht kunt.

Datum: 08 februari 2018