chiropractie

Bewegingsklachten aanpakken met chiropractie

Veel mensen hebben last hebben van rugklachten. Heel vaak wachten de meesten veel te lang om deze klachten op de juiste manier te laten behandelen, waardoor de klachten blijven aanhouden, kunnen verergeren en een belemmering kunnen vormen in het uitvoeren van dagelijkse bezigheden.

Chiropractie

Chiropractie is natuurlijke geneeswijze die wereldwijd wordt toegepast. Bij deze vorm van geneeskunde staan het bewegingsapparaat (wervelkolom, gewrichten, ledematen en spieren) en het zenuwstelsel centraal. Het centrale zenuwstelsel is het innerlijke communicatiesysteem. Het bevindt zich in de schedel (de hersenen) en het ruggenmerg, dat door de wervelkolom loopt. Hiervandaan vertakken de zenuwen zich naar onder andere de armen, benen en organen. Vergelijk het zenuwstelsel maar met een telefooncentrale: als er ergens een storing is, kan dat op allerlei andere plekken gevolgen hebben.

Blokkades corrigeren

Door bijvoorbeeld een val, door werk of door overbelasting kan een rugzenuw op een bepaalde plek bekneld raken, wat kan leiden tot pijnklachten, met een uitstraling naar andere lichaamsdelen. Door een gericht onderzoek en behandeling lokaliseert en corrigeert de chiropractor deze blokkades. Iedereen van alle leeftijden, van jonge baby’s tot ouderen, kan baat hebben bij chiropractie. Rugkliniek Eindhoven heeft als uitgangspunt dat de meest succesvolle chiropractische behandeling te behalen is als de mens in zijn geheel gezien wordt: vind en behandel de onderliggende oorzaak; niet alleen de symptomen.

Door onderzoek en behandeling lokaliseert en corrigeert de chiropractor blokkades

Te behandelen klachten

Veel klachten die een relatie hebben met het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat, kunnen worden behandeld. Bijvoorbeeld rug-, nek- en schouderklachten, hoofdpijn, RSI-problemen, migraine, spit, hernia, artrose en ischias.

Verwijzing en vergoeding

Voor een bezoek aan de chiropractor is geen verwijzing van de huisarts noodzakelijk, maar samenwerking is natuurlijk wel gewenst. Consulten worden mogelijk vergoed door de zorgverzekeraar uit het aanvullende pakket.

Datum: 18 januari 2019