Breuss-massage

De Breuss-massage voor verschillende klachten

De Breuss-massage dankt zijn naam aan Rudolf Breuß, een heilpraktiker uit Oostenrijk. Breuß ging ervan uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen – ook op hoge leeftijd- steeds vernieuwd worden. Wat doet de Breuss-massage vandaag de dag?

Beweging

Kenmerkend voor de Breuss-massage is een lichte strijking van de lange rugspier die voor totale ontspanning zorgt. De massage richt zich op de gehele wervelkolom en dan met name op de tussenwervelschijven. De tussen- wervelschijven zijn het kraakbeen tussen de wervels die ervoor zorgen dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken.

Doel

De Breuss-massage is gericht op het, op een natuurlijke manier en zonder druk, in lijn brengen van de wervelkolom zodat de tussenwervelschijven, door meer ruimte, de kans krijgen te herstellen.

Klachten

De Breuss-massage is breed inzetbaar voor verschillende klachten:

  • rugklachten
  • stress / burn-outklachten
  • osteoporose
  • kanker
  • artrose

De massage brengt een enorm ontspannend effect teweeg

Combinatie

De massage brengt een enorm ontspannend effect teweeg en verlicht daarbij vele klachten of neemt ze weg. De Breuss-massage werkt goed naast en in combinatie met andere massages:

  • Atlasmassage: deze massage is voor nek- en schouderklachten. Overbelasting, hoofdpijn en knopen in spieren worden op een veilige en zachte manier gemasseerd.
  • Stoelmassage: bij de Japanse drukpunt massage wordt er gemasseerd van de onderrug tot het hoofd en de handen.
  • S.T.E.R.- voetreflexmassage: een zachte vorm van voetreflexzonetherapie die lichaam en geest in balans brengen.

Atlummassage

De atlasmassage wordt vaak gecombineerd met de lumbaalmassage. Samen worden deze massages de atlummassage genoemd. Ondanks de korte duur van deze behandeling, heeft het vaak verbluffend resultaat. Deze massage is uitsluitend een wellnessmassage die in de meeste gevallen als neveneffect direct positief resultaat oplevert ten opzichte van andere massages. Het is geen therapie of geneeswijze en valt dus buiten de reguliere of alternatieve zorg.

Voor jou?

Heb je last van lichamelijke of psychische klachten? De Breuss-massage kan jou helpen bij verschillende pijnklachten. Bij AnKiSi RelaX kun je deze massage, en nog vele andere, ondergaan. Kies voor een pijnvrij lichaam!

Datum: 21 februari 2018