De kracht van beweging is enorm

‘Fitheid geeft je veerkracht.’ Dát is mijn motto. Sport is mijn passie: ik doe veel aan krachttraining, dans en loop hard. Uit eigen ervaring weet ik dus dat bewegen in combinatie met de juiste keuzes op het gebied van voeding en gedrag je een fit en blij mens kan maken. Dit wil ik iedereen laten ervaren! Al bijna dertig jaar help ik daarom mensen bij het krijgen van een betere conditie. Natuurlijk spelen training en voeding hierbij een belangrijke rol. Maar mentale begeleiding is minstens zo belangrijk. Je kunt mij zien als personal trainer, maar ik bied meer dan dat.

Een aanpak op maat

‘Leefstijlcoach’ is een betere beschrijving voor wat ik doe. Mijn begeleiding bestaat namelijk uit drie onderdelen: coaching, training en voeding. Op die manier kan ik iedereen zo goed mogelijk begeleiden bij het bereiken van doelen: het aanpakken van je overgewicht, je minder moe en somber voelen of het doorbreken van een bepaald keuzepatroon. Omdat iedereen uniek is, stem ik mijn aanpak af op wie ik voor mij heb. Bij de één zal de focus meer op het sporten liggen. Bij de ander is er misschien juist meer aandacht nodig voor voeding en gedragsverandering. Omdat ik ook geschoold ben als gewichtsconsulente en mental coach, kan ik ook goed adviseren op deze gebieden.

Samen resultaat bereiken

Mijn kracht ligt bij advies en training op maat. Samen kunnen we jouw doel bereiken! Wil jij bijvoorbeeld flink wat afvallen, dan ben ik jouw figuurlijke stok achter de deur. Bij mij krijg je dus een stuk mentale coaching, coaching op het gebied van voeding én personal training. Tijdens de begeleiding wordt de samenstelling van je lichaam regelmatig bijgehouden. Want ja: je wilt natuurlijk wel het resultaat kunnen bijhouden!

Fit lichaam

Mijn visie? Dat bewegen onderdeel moet zijn van ieders leven. Echt: je zult er versteld van zijn wat je lichaam allemaal kan, en welke verrassende voordelen je hiervan in je leven ondervindt. Mijn trainingen zijn een samenspel van kracht, lenigheid, ontspanning en stabiliteit, eventueel aangevuld met cardio. Deze mix zorgt voor een fit lichaam. Soms is dit lastig om je voor te stellen. Bijvoorbeeld wanneer je ziek bent geweest, een blessure hebt of nog nooit hebt gesport. Herken je je daarin? Met mijn begeleiding is het óók voor jou mogelijk om leefstijl op te pakken waarbij jij je fit voelt, inclusief beweging. We bouwen het rustig op.

Keep it safe

Misschien ben jij al heel lang op eigen houtje aan het trainen, maar boek je geen progressie meer. Geef niet op, maar ga verder met het werken aan je doel. Ik kan je hierbij begeleiden. Door bepaalde aanpassingen in je voeding en training zal je zien dat je toch die paar kilo kwijtraakt, en een gestroomlijnder lijf krijgt. Ik gebruik elementen uit de sporten die ik zelf graag doe, en zorg altijd voor een uitdagende en effectieve mix. Jezelf helemaal in de training gooien is natuurlijk hartstikke goed. Maar als trainer let ik er ook op dat je niet té hard van stapel loopt. Zo worden blessures voorkomen.

‘Als trainer let ik er ook op dat je niet té hard van stapel loopt’

Kracht, lenigheid, ontspanning en stabiliteit

Het klinkt misschien makkelijk, maar personal training kan behoorlijk zwaar zijn. In mijn trainingen vind je een combinatie van kracht, lenigheid, ontspanning en stabiliteit. Soms aangevuld met een cardio training. Ik ben er niet om je af te beulen, maar wel om uit je comfortzone te krijgen. Je zult er versteld van staan wat jouw lichaam allemaal kan. Het is fantastisch om te zien dat mensen hun grenzen telkens weer verleggen en verrast worden door het resultaat. Daar doe ik het voor.

Persoonlijke begeleiding

Behalve dat ik een totale aanpak belangrijk vind waarin alle onderdelen behandeld worden, staat een persoonlijke benadering centraal. Daarom geef ik veel persoonlijke training. We kunnen een-op-een trainen, maar sporten in een kleine groep is ook mogelijk. In beide gevallen kun je rekenen op mijn volle aandacht. Je krijgt tips en aanwijzingen die helemaal zijn afgestemd op jou. Train je in een groep, dan let ik ook op de samenstelling. Sommige groepen hebben meer behoefte aan krachttraining en sommige meer aan conditie. Tijdens deze groepstrainingen is het ook mogelijk om wat zuurstof te pakken, bijvoorbeeld door in de buitenlucht te gaan hardlopen. Trainingen in de buitenlucht organiseer ik trouwens ook speciaal voor ouderen: op een leuke manier fit en vitaal blijven.

Scholing

Natuurlijk coach ik niet ‘zomaar’: ik heb daar een erkende beroepsopleiding voor gevolgd. Zo heb ik de papieren van de erkende opleidingen tot Personal Trainer, gewichtsconsulent en voedingscoach en mental coach in mijn bezit. En op de hoogte te blijven van alles wat er zich afspeelt in mijn vakgebied, doe ik regelmatig nascholingscursussen. Verder ben ik aangesloten bij de beroepsverenigingen Ereps, BGN, NOBCO en Stir.

– Leefstijlcoach Nathalie Barkmeijer 

Datum: 12 december 2018