Aankomen

Feiten of fabels: op een gezonde manier aankomen

Bij tafelgesprekken over gewicht wordt meestal gesproken over de extra pondjes die eraf mogen. Misschien kunnen mensen zich lastig voorstellen hoe het voelt om juist te licht te zijn. Luxeprobleem? Absoluut niet. Gezond aankomen is daarom een onderwerp waar meer kennis over mag worden gedeeld. In dit artikel leggen we je feiten en fabels voor over gezond aankomen.

Feit of fabel 1: Eet veel producten die vet bevatten

Fabel. Het consumeren van veel vet staat niet gelijk aan gezond aankomen. Het is misschien de meest voor de hand liggende manier om aan te komen, maar niet het beste voor je gezondheid. Producten met natuurlijke vetten zijn daarentegen juist heel geschikt! Denk aan avocado’s, nootjes en vette vis (zalm, haring, makreel), of een klein scheutje extra olijfolie bij de maaltijd!

Feit of fabel 2: Eet zes keer per dag

Feit. Aangeraden is om sowieso 3 maaltijden per dag te eten. Daarnaast neem je 3 gezonde tussendoortjes. Sommige mensen lukt het niet om de hoeveelheid van een portie in een keer te eten. Dan is het ook aan te raden naar een frequentie van 5 à 6 keer per dag te gaan. Ook kun je proberen om op vaste tijden te eten. Op deze manier houd je een goede structuur in je eetpatroon.

Feit of fabel 3: Aankomen is makkelijker dan afvallen

Fabel. Het is net zo moeilijk om aan te komen. Vaak doe je al jaren hetzelfde qua eten en sporten. Soms probeer je meer te eten maar kom je geen grammetje aan. Wie weet heb je een snelle stofwisseling of is er een andere oorzaak voor je lage gewicht. Je bent daarom genoodzaakt goed na te gaan hoe je het gaat aanpakken en zult veel geduld moeten hebben. Aankomen kan lang duren!

Misschien kunnen mensen zich lastig voorstellen hoe het voelt om juist te licht te zijn. Luxeprobleem? Absoluut niet.

Feit of fabel 4: Beweeg goed en regelmatig

Feit. “Maar van sporten val je toch juist af?”. Dat ligt er natuurlijk aan op welke manier je sport en eet. Het fit blijven door te bewegen zorgt voor het sterk blijven van de spieren en is essentieel voor gezonde gewichtstoename. Het beste is namelijk om aan te komen in spieren. Meerdere keren per week fietsen of wandelen helpt al een hoop.

Feit of fabel 5: Neem rauwe eieren

Fabel. Het is een Hollywood-cliché: de gespierde sporter slaat in één keer een glas rauwe eieren achterover. Gelukkig hoef jij dat niet te doen. Toch zit er een kleine kern van waarheid in deze fabel. Het eten van producten met eiwit bevorderd aankomen in gewicht, doordat het de spieren helpt op te bouwen. Voorbeelden van producten met eiwit zijn ei, zuivelproducten, vlees, noten en peulvruchten.

Feit of fabel 6: Smoothies en sapjes zorgen juist voor afvallen

Fabel. Smoothies en sapjes kunnen heel rijkelijk gevuld worden en een goede manier zijn om gezonde calorieën binnen te krijgen. Wanneer ze goed gevuld zijn, bevatten ze veel calorieën. Plus een groot voordeel is dat je erin kunt gooien wat je wilt! Zo maak je het helemaal op smaak. Pak de blender er maar alvast bij…

Feit: Wij kunnen helpen

Ben je al eeuwen bezig om op jouw streefgewicht te komen? Wanneer het niet lukt, kan dat knap frustrerend zijn. Logisch! Zoals je leest, vereist het heel wat hard werk en geduld. Mocht je hulp willen: contacteer Miranda van A Love 4 Health gerust en zij helpt je op weg.

Datum: 21 juni 2022