hernia

Hernia? Op zoek naar een oplossing

Wanneer we een hernia hebben, dan zijn we gewend om dat alleen maar als een fysiek probleem te beschouwen. Maar wat als daar hele andere, geestelijke oorzaken achter liggen?

Leven is beweging

Leven is beweging. En door beweging wordt energie in de wervelkolom opgebouwd. Bovendien ontstaat door beweging een wisselwerking van stoffen en energie. Je gedachten en voorstellingen produceren de druk op de tussenwervelschijven. Meestal is een wandeling of je zinnen verzetten, al genoeg om je daarvan te bevrijden. Maar helaas bewegen we vaak te weinig. Veel van de mensen die bij mij komen voor een helingsbehandeling hebben problemen met de onderrug. Vaak voelen ze zich gezond, zeggen ze. Maar de onderrug bevindt zich in het centrum van een veelheid van leed, conflicten en psychosomatische klachten.

Hernia

Hernia’s zijn meestal het gevolg van een verkeerde belasting van de wervelkolom door verkromming en bekkenscheefstand. Een bekkenscheefstand verstoort de energiestroom tussen het boven- en onderlijf enorm. Als het bekken scheef is en de benen niet gelijk lang zijn, dan zijn ook de spieren en de pezen gespannen en is de hele wervelkolom verschoven. Zo ontstaat er een blijvende verkeerde belasting van het skelet.

Oorzaken hernia

Hernia’s ontstaan niet zomaar. Er ligt vaak een geestelijke oorzaak aan ten grondslag. Zit je vast in een baan en voel je dat je geen kant meer op kan? Ga je gebukt onder lasten of loopt je relatie niet meer goed? Is er iemand overleden waar je van hield? Of probeer je altijd maar aardig te zijn en te geven en te geven en ga je daarbij over je eigen grenzen heen? Al dit soort zaken hebben invloed op je geest en onttrekken heel veel kracht aan je lichaam. Daardoor raakt de rug verzwakt. En dan hoeft er maar iets te gebeuren, bijvoorbeeld een verkeerde beweging, en je ervaart alle gevolgen van dien. Zo kan een hernia ontstaan.

Alles hangt samen

Met andere woorden, in ons lichaam hangt alles met alles samen. Een verstoorde energieloop in bepaalde delen van de wervelkolom geeft specifieke problemen in bepaalde organen of delen van het lichaam. Net zoals innerlijke spanningen en stress zullen leiden tot spierspanningen en opgeslagen worden in de wervelkolom. Misschien merk je het ook wel bij jezelf. Als je aan iets ergs of verdrietige gebeurtenis denkt, ben je geneigd treurig naar voren te buigen of uit woede te verkrampen. Als je vrolijk en goedgehumeurd bent, dan gebeurt dat niet. Het toont dat houding en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Op de weg van heling


Het lichaam kan door de kracht van gedachten op de weg van heling worden gebracht. Positieve gedachten, goede sociale relaties, vermijding van stress, sport of yoga versterken je immuunsysteem. Maar ook is het belangrijk een eventuele bekkenscheefstand op te heffen. Dat doe ik aan de hand van Geestelijke Oprichting, waarbij we werken aan het vitaal en vrij stromen van de levenskracht. De vrije stroom van de levenskracht door het ruggenmergkanaal is namelijk beslissend voor onze gezondheid.

Geestelijke Oprichting


Door de Geestelijke Oprichting is na enkele ogenblikken bevrijding van spanning en stress al te bemerken. Wanneer de levensenergie weer vrij en onbelemmerd kan stromen, herstelt het lichaam zich en lossen problemen en pijnen op. Dit is het werk van de Geestelijke Oprichting: het herstellen van de goddelijke ordening in lichaam, ziel en geest. In één seconde wordt de mens opgericht. Er ontstaat een gelijke stand van schouders en bekken, een rechte wervelkolom en opheffing van beenlengteverschil. Alle energieën kunnen weer stromen en het lichaam kan zich herstellen van problemen en pijn. De oorspronkelijke ordening in de mens is hersteld.

Willen en accepteren


Moet je hierin ook geloven om het te laten gebeuren? Nee, als de heler er maar in gelooft. Uiteraard moet je als mens wel de Geestelijke Oprichting willen en accepteren. Soms is het verschil direct te merken, soms na dagen, of weken of maanden. De nieuwe ordening werkt blijvend door. Iedere heling, ongeacht welke klachten er waren, is altijd een geestelijke heling, die zich in de mens voltrekt.

Over Ways of Healing


Heb jij last van een scheefstand, of zijn er andere klachten? Maak een afspraak voor de Geestelijke Oprichting. Dit is een spirituele werkwijze, ik vervang geen arts of medische behandeling. Naast de Geestelijke Oprichting geef ik ook levensadvies en andere spirituele behandelingen. Graag help ik je om je eigen weg te kunnen bewandelen, bevrijd en in harmonie.

Datum: 09 september 2021