gezonde-leefstijl

‘Een gezonde leefstijl, zonder dieet’

Je kent het wel: dat bekende jojo-effect. Vol enthousiasme begin je aan een nieuw dieet en eerste weken gaat het je goed af. Tot het moment dat je een keer zondigt en je daar dan weer ontzettend schuldig over voelt. Het valt ook niet mee om al die heerlijke verleidingen te weerstaan en voor je het weet, wijst de weegschaal een nog hoger gewicht aan dan voorheen.

Bewustwording

Miranda Slagter-Zwier van A Love 4 Health: ‘Als je wilt afvallen, is dat eigenlijk nooit alleen een kwestie van minder eten. Het gaat ook om bewustwording van wat voeding met, én voor jou doet. Als BGN-gewichtsconsulent help ik je om inzicht te krijgen in jouw huidige leefstijl en laat ik je zien wat je kunt veranderen om slanker en fitter te worden.’

Gezonde leefstijl

‘Ik geef informatie, adviseer, motiveer en begeleid je naar een gezonder gewicht door een gezondere leefstijl. Niet alleen met tips en trucs om af te vallen, of boodschappenlijstjes met menu’s. Dit kun je zelf ook op internet vinden. Júíst de begeleiding naar een nieuwe leefstijl maakt het waardevol. Zie het niet als een dieet, maar als een leefstijl, anders is het niet vol te houden.’

Beweging

‘Na een oriënterend gesprek stellen we realistische doelen op en werk je in kleine stapjes daarnaartoe. Het doel is dat je jouw ideale gewicht behaalt én behoudt. Ik geef je ook adviezen rondom beweging, want door beweging krijg je meer spieropbouw, gaat je stofwisseling omhoog en wordt je vet afgebroken. Hiermee bereik je een gezond gewicht en kun je dat ook vasthouden. Ook voel je je fitter. Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten (BGN). Dit betekent dat je met een aanvullende verzekering vaak een deel van de kosten kunt terugkrijgen’, aldus Miranda.

Je hoeft helemaal niet naar de sportschool om te bewegen

Zomer challenge: ‘de méér bewegen week’

Miranda: ‘Wanneer je het over bewegen hebt, denken mensen vaak dat je naar de sportschool moet. Maar dat hoeft helemaal niet! Ga bijvoorbeeld touwtje springen met je kind. Je beweegt beide en het is ook nog eens gezellig! Probeer deze zomer een week lang niet langer dan 30 minuten achter elkaar te zitten, dat is de zomer challenge. Doe ook eens mee aan een andere challenge, zoals de ‘snackvrije week’ of de ‘salade voor lunch week’.

Beweeg!

De 4 manieren van bewegen:

 1. Huis-tuin-en-keuken-beweging
  Hieronder valt traplopen, fietsen, boodschappen doen op de fiets, stofzuigen, tuinieren en andere klusjes in en rondom het huis.
 2. Cardiotraining
  Denk hierbij aan fietsen of wielrennen, joggen, hardlopen, zwemmen en roeien.
 3. Krachttraining
  Bij deze vorm van bewegen moet je denken aan oefeningen met gewichten of apparaten in de sportschool. Maar je kunt ook oefeningen doen met je eigen lichaamsgewicht zoals opdrukken.
 4. Lenigheidsoefeningen en stretchen
  Hieronder valt yoga, maar ook bijvoorbeeld pilates.

Datum: 29 juni 2018