gezondheid-verbeteren

Gezondheid verbeteren? Lichaam ontzuren!

Heb je last van haaruitval, acne, zweetvoeten en/of maag- en darmaandoeningen? Dit kan allemaal worden veroorzaakt door onze huidige voedings- en eetpatronen, stress en een ongezonde levensstijl. Dit zorgt namelijk voor een verstoring van de balans tussen de zuren en basen in je lichaam, ofwel de verzuring van ons lichaam.

Wees op tijd

Wist je dat deze verstoring op latere leeftijd zelfs voor ernstige aandoeningen zoals reuma, jicht, nieraandoeningen en beroertes kan zorgen? De hoogste tijd dus om je gezondheid te verbeteren en regelmatig te ontzuren of te ontslakken.

Wat kan ons lichaam zelf doen?

In eerste instantie zal het lichaam zelf het teveel aan zuren proberen op te lossen door mineralen te onttrekken aan lichaam. Deze mineralen bevinden zich onder andere in het skelet, huid, haren en gebit. Wanneer deze natuurlijke mineraaldepots ‘op’ zijn, kunnen er ernstige klachten optreden. Maar het opheffen van de verzuring van ons lichaam is de basis voor een goede gezondheid.

Ontslakken

Ontslakken, ook wel detoxen genoemd, komt eigenlijk neer op een paar dagen ‘vasten’. Denk bijvoorbeeld aan niet roken, niet drinken en weinig eten. Dit gaat vaak gepaard met strikte sapkuren en je lichaam ontspanning geven. Na zo een kuur voelt het lichaam schoon en leeg. Maar heeft het ontslakken van het lichaam op deze manier wel zin?

Het is van belang om verzurende factoren uit de weg te gaan

Verzuren

Om verzuring tegen te gaan is het belangrijk om het lichaam regelmatig te ontzuren. Het is van belang om verzurende factoren uit de weg te gaan. Dan kun je denken aan stress, roken, medicijnen, overmatige spierbelasting en straling. Beperk daarnaast ook de consumptie van schadelijke voeding en dranken.

Zuur-base evenwicht

Daarnaast is het mogelijk om actief te ontzuren om het zuur-base evenwicht te herstellen. Dit door opgehoopte zuurresten in het lichaam te neutraliseren. Met actieve ontzuring kunnen wij je helpen.

Gratis verzuringstest

Bij Het Helperhart is het mogelijk om een gratis verzuringstest aan te vragen. Aan de hand van je urine wordt jouw zuurgraad getest. Ook is het mogelijk om een complete urineanalyse aan te vragen die informatie kan opleveren over onder andere voedselintoleranties, allergieën, tekorten aan vitaminen en mineralen, maar ook psychische achtergronden die ziekmakend of storend zijn.

Datum: 10 augustus 2017