gezondheidsklachten

Af van gezondheidsklachten? Natuurlijk!

Steeds last van die hoofdpijn, aanhoudende obstipatie of misselijkheid? Al van álles geprobeerd en bij de dokter geweest zonder succes? Accepteer je klachten niet: het is mogelijk om je snel weer beter te voelen!

Gezondheidsklachten

Gezondheidsklachten zijn een signaal dat je lichaam door een bepaalde oorzaak uit balans is. Wanneer reguliere behandelingsmethoden niet effectief zijn gebleken bij het oplossen van je klachten, kunnen natuurgeneeskundige behandelingen de uitkomst zijn.

Behandelingsmethoden

Bekende natuurlijke onderzoeks- en behandelingsmethoden zijn elektro-acupuntuur, klassieke homeopathie en mesologie. Om erachter te komen bij welke behandeling jij het beste bent gebaat, kan je lichaam eerst met behulp van elektro-acupuntuur onderzocht worden op schadelijke virussen en bacteriën. Naar aanleiding van de uitslag zal vervolgens een passende behandelwijze worden bepaald.

Mesologie

Mesologie begint bij de oorzaken van je klachten en onderzoekt hoe deze met elkaar samenhangen. Een mesoloog kijkt naar verschillende aspecten van de mens en maakt gebruik van verschillende geneeswijzen, waardoor een helder inzicht in het totale lichamelijk functioneren van de mens ontstaat. De mesoloog helpt je lichaam om weer in balans te komen.

De mesoloog

Mesologie is een relatief nieuw begrip in de complementaire gezondheidszorg. Mesologie combineert de kennis uit de reguliere geneeskunde met de inzichten van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM), de Ayurveda, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde en Elektro Fysische Diagnostiek (EFD). Hierbij wordt gekeken naar alle aspecten van de mens (fysieke, emotionele, mentale, energetische en existentiële aspecten). Er wordt gezocht naar de diepere oorzaken van klachten met behulp van de verschillende onderzoeksmethoden.

Gezondheidsklachten zijn een signaal dat je lichaam uit balans is

Een mesoloog kan helpen bij:

  • spijsverteringsklachten
  • terugkerende ontstekingen
  • spier- en gewrichtsklachten
  • huidklachten
  • vermoeidheid
  • herstel na ziekte

Zelfgenezend lichaam

Binnen de therapie is de zelfgenezende kracht van het lichaam van belang. Je krijgt adviezen omtrent leefstijl en voeding, aangevuld met een kruid of fytotherapie of klassieke homeopathische middelen. Deze zijn samengesteld uit natuurlijke ingrediënten als planten en mineralen, en zorgen ervoor dat het gezonde evenwicht hersteld wordt en de klachten zullen verdwijnen.

Voor jou!

Wil jij weten of één of meerdere methodes iets voor jou kunnen betekenen, dan geeft natuurgeneeskundig therapeut Linda jou graag advies!

Datum: 26 april 2018