hoortoestel

Goed verstaan is veel waard

Er zijn weer volop reclames van de zorgverzekeraars. Tot eind december kun je namelijk ‘overstappen.’.

Vergoed?

Veel hoortoestellen worden voor 75% vanuit de basisverzekering vergoed (soms extra vanuit een aanvullende verzekering) Volgens de zorgverzekeraars maakt het niet uit waar je verzekerd bent. Helaas klopt dit niet.

Grote verschillen

Er zijn veel hoortoestellen, die allemaal net even anders klinken, werken, en onderscheidende eigenschappen hebben. Ze kosten niet allemaal hetzelfde. Elke zorgverzekeraar bepaalt hoeveel die voor elke categorie betaalt, waardoor er grote verschillen zijn. Bedenk dat je bij een audicien doorgaans alleen die toestellen aangeboden krijgt waar iets aan verdiend wordt.

Kosteloos ervaren

Hoorbegrip verkoopt geen hoortoestel aan je zorgverzekeraar, maar biedt een hooroplossing die bij jouw wensen, leven en gehoor past. We zullen soms (VGZ: € 650 voor een hoortoestel van categorie 5, waar bij DSW € 976 beschikbaar is) iets moeten doen om een oplossing te kunnen aanbieden. Dit doen we in overleg met jou. Je kunt altijd kosteloos ervaren waar de verschillen tussen de hooroplossingen liggen, en komt nooit voor verrassingen te staan.

Een hooroplossing die bij jouw wensen, leven en gehoor past

Optimale oplossing

Mocht je een optimale oplossing wensen, dan is het fijn om te weten dat ook daarbij alle beschikbare merken bij de keuze betrokken worden. Volgend jaar is het behoud van de toegekende vergoeding binnen een categorie bij vrijwillige aanschaf van een optimale oplossing nog maar mogelijk bij één verzekeraar, namelijk DSW.

Aftrekbaar

Bedenk dat je je zorgverzekeraar niet kiest voor slechts één onderdeel van je gezondheid, maar mocht je een overstap willen maken in verband met je gehoor, dan zul je de meeste vrijheid ervaren bij DSW. Hoortoestellen die niet vergoed worden door de zorgverzekering, zijn ook volgend jaar bij de Belastingdienst volledig aftrekbaar als ‘medische kosten’. Voor de beste resultaten in het verstaan ben je bij Hoorbegrip op de beste plek!

Over Hoorbegrip

Hoorbegrip is een zelfstandig audicienbedrijf met een vestiging in Haarlem en Hoofddorp. Het vakkundige team bestaat uit zeer ervaren specialisten die zorg verlenen aan mensen met problemen rond het gehoor. Erik: ‘Ons bedrijf is niet gebonden aan afspraken met fabrikanten. We kunnen daardoor passend bij de mogelijkheden en wensen van de klant de allernieuwste hoortoestellen en eventuele randapparatuur leveren. Er zijn geen slechte hoortoestellen, maar voor de extra kennis, service, kwaliteit van aanpassen en de keuze van het product kun je beter bij de merkonafhankelijke audicien terecht. Dat is onze meerwaarde. Ons doel is om te behalen wat de klant graag wil.’

Datum: 24 november 2022