massage

Druk? Gun jezelf me-time met een ontspannende massage!

Uit cijfers blijkt dat vrouwen steeds meer werken naast het ouderschap. Waar vroeger vrouwen standaard thuisbleven na de geboorte van de eerste spruit, is dat tegenwoordig natuurlijk helemaal niet meer vanzelfsprekend. Maar niet alleen werken vrouwen door, ook werken ze méér. In cijfers houdt dat in dat stellen met jonge kinderen gezamenlijk gemiddeld 60 uur per week werken. Als werkende ouders is het leven dan ook vaak best hectisch.

Druk bestaan

Er zijn verschillende agenda’s om rekening mee te houden: die van je werk, je privé, van je partner en van je kinderen. Om al die agenda’s te kunnen volgen, kan het voorkomen dat je dagenlang van hot naar her rent. Je jongleert huishouden, sport, ouderavonden, speeladressen, deadlines en sociale aangelegenheden. Zo kan het best wel voorkomen dat je op de automatische piloot leeft, altijd bezig met het volgende op de takenlijst. Het ‘hier en nu’ raakt daarbij een beetje uit het oog.

De keerzijde van stress

De keerzijde van dit drukke bestaan is iets wat je voor je uitschuift. Er komt vanzelf wel tijd om uit te blazen en daarbij stil te staan. Maar vergis je niet, als je dagelijks blootgesteld wordt aan stress (lichamelijk en/of emotioneel), raken je lichaam en geest uiteindelijk overbelast. Deze overbelasting kan zich op verschillende manieren uiten, bijvoorbeeld spier- of gewrichtsklachten of vermoeidheid.

Een ontspanningsmassage is pure aandacht voor jezelf

Me-time inplannen

Als je last hebt van dit soort klachten door spanningen is het belangrijk goed op jezelf te passen. Want waarschijnlijk ben je door je gejaagde leven gewend om altijd maar door te gaan. Maar blijven rennen en vliegen maken de klachten alleen maar erger, en dat kan je gezondheid aardig in de weg zitten. De oplossing? Kies regelmatig een uurtje in je agenda waar je een dik kruis door zet. Dat uur is van jou, en in dat uur kun je pas op de plaats maken en goed voor jezelf zorgen.

Massage ter ontspanning

Wil jij ook meer ontspanning en me-time? Daar kan ik bij helpen, onder andere door middel van een ontspanningsmassage. Dit type massage is een moment van echte aandacht voor jezelf. Zo word je bewust van de spanningen in je lichaam, en kom je weer met je lichaam in contact. Daardoor is deze massage zeer geschikt voor de bestrijding van spannings- en pijnklachten, maar ook voor het onderhoud van een gezond lijf.

Even helemaal niets

Tijdens de massage hoef je even helemaal niets. En omdat je de tijd krijgt om je lichaam en geest tot rust te brengen, kun je je spieren goed ontspannen. Vanuit die ontspanning krijgt je lichaam de mogelijkheid om de eventuele lichamelijke klachten te herstellen. Op die manier is de massage niet alleen goed om tot rust te komen, maar ook om vervolgens weer beter bestand te zijn tegen de dagelijkse drukte.

Lavema

Een massage is niet alleen heerlijk en heilzaam bij stress, maar bijvoorbeeld ook als je net ziek bent geweest, zwanger bent of intensief sport. Ook voor het onderhouden van een gezond lichaam is een massage een must. In mijn massagepraktijk bied ik verschillende soorten massages aan. Zo kan een ontspanningsmassage heel effectief zijn om klachten te bestrijden, maar is het ook gewoon heel fijn. Naast de ontspanningsmassage geef ik ook sport- en zwangerschapsmassages. Verder kan ik je door middel van mijn vitaliteitstrainingen ook ondersteunen bij het oppakken én volhouden van een gezonde leefstijl. Of je nu komt voor alleen een massage, advies over een gezondere leefstijl óf misschien wel allebei: samen bepalen we wat het beste werkt voor jou en waar jij behoefte aan hebt om weer helemaal in balans te komen.

Datum: 27 augustus 2019