stress

Heb je stress? Probeer mindfulness!

Na een drukke werkdag rij je in de auto naar huis. Er gaat van alles door je hoofd. Straks nog even een pak melk en broccoli meenemen uit de supermarkt en als je thuis bent een zwarte was draaien en die muffins bakken voor het schoolfeestje van je jongste kind. En dan moet je óók nog ergens een half uurtje vinden om die presentatie voor morgen voor te bereiden… Stress! Wist je dat wanneer jij mindful zou leven, deze situatie er héél anders uit zou zien?

Mindfulnesstrainer Nathalie Brinkman

Mindfulness = minder stress

De hierboven geschetste situatie is voor iedereen wel herkenbaar. Maar wat gebeurt er als je hem zou beleven als je mindful bent? Dan zou je luisteren naar het gebrom van je auto, de geluiden horen die uit je radio komen en de andere auto’s zien die je voorbij zoeven. Je bent je ervan bewust wat er om je heen gebeurt. Met andere woorden: als je mindful bent, dan ben je volledig in de beleving van het ‘nu’. Hierdoor kun je je beter focussen, ervaar je minder stress en zul je beter presteren. Klinkt goed, nietwaar?

Reken af met stress

Stress is de boosdoener bij veel problemen en klachten, en de oorzaak dat veel mensen uit balans raken. Een cursus mindfulness leert je om op een andere manier met stress om te gaan en meer in het hier en nu te zijn. Door de technieken toe te passen die je leert tijdens de cursus mindfulness, zul je meer rust en ontspanning ervaren in je dagelijks leven. Ook word je je bewust van oude denk- en gedragspatronen. In de cursus stel je jezelf vragen als ‘Hoe gaat het nu met mij?’ en ‘Wat heb ik nu nodig?’ Hierdoor ben je in staat om keuzes te maken die goed zijn voor jou. Ook zul je milder en positiever naar jezelf en naar je omgeving kunnen kijken. En niet onbelangrijk: fysieke, mentale en emotionele klachten nemen af. Hierdoor kun je met volle teugen genieten van je leven!

Ook bij het afvallen helpt mindfulness

Naast de basistraining mindfulness kun je ook kiezen voor de training Mindfulness voor hooggevoelige mensen en de training Mindful eten & afvallen. Speciaal voor wanneer je overprikkeld en vastgelopen bent geraakt, of wanneer je een betere relatie met eten wilt krijgen. Goed om te weten is dat ik aangesloten ben bij de Vereniging Mindfulness Based Trainers, waardoor eventueel een vergoeding mogelijk is. Hiernaar kun je informeren bij je zorgverzekeraar.

Een cursus mindfulness leert je om op een andere manier met stress om te gaan

Gezondheidstip: Ontbijt als een keizer!

‘Ontbijt als een keizer’ is niet voor niets een belangrijk (natuurgeneeskundig) advies. Ook al heb je ‘s ochtends misschien geen puf om een ontbijtje in elkaar te draaien, tóch is het belangrijk om dit wel te doen. Dit is namelijk de eerste maaltijd van de dag na een lange nacht. Je lichaam heeft de energie nodig om de dag te beginnen, en de darmen en de spijsvertering op gang te brengen. En dan nog iets: als je niet of niet goed ontbijt, dan is de verleiding groter om je later op de dag te vergrijpen aan ongezonde snacks. Dus sta desnoods wat eerder op en maak een lekkere kom havermout of yoghurt met fruit voor jezelf.

Jouw gezondheid in balans

Wij, Nathalie Brinkman en Wim Haafkes, zijn Centrum Vitaal gestart omdat wij mensen alles willen bieden om hun gezondheid in balans te brengen én te houden. Hieronder verstaan wij de fysieke, de mentale en de psychosociale gezondheid. Daarom bieden wij in ons centrum een scala aan interventies en behandelingen aan, zoals acupunctuur, mindfulness, individuele consulten en familieopstellingen. Met ruim dertig jaar ervaring in het werkveld hebben wij alles in huis om ook jouw gezondheid in balans te brengen. Soms geeft je lichaam signalen af dat het uit balans dreigt te raken. Van deze vroegtijdige signalen ben je je echter niet altijd bewust. Of je denkt: ‘Het gaat wel vanzelf over’. Hoe eerder je deze signalen opmerkt, hoe eerder je kunt ingrijpen in het ziekteproces. Daarom kun je bij ons ook terecht voor de GezondheidsScan, waarmee vroegtijdige ziekteprocessen en onderliggende oorzaken van klachten worden gevonden.

Datum: 05 februari 2019